Društvo arhiva vesti 20.08.2017

Od Mačkara do Egzita i Guče

Politika 20.08.2017
Tek što se završila Guča, počeo je „Bir fest”. Domaći i strani turisti u velikom broju hrle na širom sveta poznat „Egzit”, ali su česti gosti i manje poznatih manifestacija poput raznih fijakerijada, grožđenbala ili festivala fića. Prema… »

10 razloga zbog kojih ipak treba letovati u Crnoj Gori!

Kurir 20.08.2017
Crnogorci su neljubazni, sve je skupo, more je prljavo, plaže pune otpada... Koliko puta ste čuli sve ovo o crnogorskom primorju? Mnogi su zbog ovih priča i iskustava odustali od Crne Gore kao letnje destinacije, pa sada idu u Grčku, Bugarsku… »

Školujemo diplomate bez poznavanja protokola

Politika 20.08.2017
Ni na jednom ovdašnjem državnom univerzitetu ne postoji poseban predmet posvećen savladavanju obaveznih diplomatskih pravila. Da li je moguće da neko ko se školuje za diplomatu ne poznaje diplomatski protokol? Zvuči čudno, ali odgovor je – da. Ni… »

Pesnice i šamari zbog sunca: Kako su se intelektualci iz Srbije i Crne Gore potukli na plaži u Baru

Blic 20.08.2017
Šaleta Đurović (58) iz Podgorice, predsednik Agencije za elektronske komunikacije i poštansku delatnost, i državljanin Srbije Aleksandar Krstić (38), inženjer avio-saobraćaja iz Beograda novčano su kažnjeni zbog narušavanja javnog reda i mira… »

TEST: Pogledajte čoveku u UŠI i znaćete sve TAJNE njegove LIČNOSTI!

Prva 20.08.2017
Ako želite da saznate kakav je nečiji karakter i kakve su mu sklonosti, pogledajte toj osobi u uši. Po njima možete druge da identifikujete, gotovo kao po otiscima prstiju. Uši su formirane u trenutku rođenja i tokom života trpe zanemarljive… »

Svi zaposleni u ambasadi Srbije u Skoplju povučeni u Beograd

Alo 20.08.2017
Svi zaposleni u ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su u Beograd, a razlozi za taj potez su, zasad, nepoznati. Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su na konsultacije u Beograd, javila je makedonska televizija Telma pozivajući se na izvor… »

Danas završni ispit za nepopunjena mesta u srednjim školama

Blic 20.08.2017
Završni ispit za nepopunjena mesta u srednjim školama počeće danas polaganjem testa iz maternjeg, odnosno srpskog jezika. Polaganje počinje u devet časova, i traje dva sata. U utorak, 22. avgusta, u istom terminu polagaće se matematika, a u isto… »

Potpuno pomračenje Sunca: I zašto ga treba posmatrati u društvu

Nedeljnik 20.08.2017
Bazirano na svom iskustvu pomračenja 1998. godine, doktor Norman Rozental, klinički profesor kaže da je "talas adrenalina sličan onom kao kad skačete iz padobrana". I taj osećaj, pojačan entuzijazmom stranaca, inspiriše da putujete u čvorište… »

Najmoćnije vojske kroz istoriju: Od Rima do SSSR-a

Sputnik 20.08.2017
Bitke su osnovne prekretnice svetske istorije. Velike bitke, dobijene ili izgubljene, menjaju čitav tok budućih događaja, stvaraju nove standarde i vrednosti, nova raspoloženja, novu atmosferu u društvu i vojsci. Zbog toga je značaj vojne moći i… »

Ako danas putujete, spremite se za dugo čekanje, a AMSS upozorava na još goru situaciju!

BK TV 20.08.2017
Naoružajte se živcima! Na glavnim graničnim prelazima i jutros su višesatna zadržavanja, a zbog preusmeravanja saobraćaja na Šidu se čeka oko dva sata, na Kelebiji sat vremena. I na ostalim ostalim graničnim prelazima i naplatnim rampama su duža… »