Društvo arhiva vesti 20.08.2017

Tradicionalna srpska makljaža! Opšta tuča u kafani, kao na divljem zapadu: Pogledajte brutalni obračun, žene su vrištale…

Kurir 20.08.2017
Na društvenim mrežama je osvanuo snimak kafanske tuče, koja je zapanjila svojom brutalnošću. NIje poznato kada se, i na kom mestu desila ova, slobodno možemo reći, surova bitka više mladića, ali se na snimku vidi da je njihova izuzetna… »

Da li će genetski modifikovane svinje uskoro biti donori organa

RTS 20.08.2017
Međunarodni tim naučnika napravio je korak napred u presađivanju organa među različitim vrstama, stvorivši genetski modifikovane svinje čiji su organi pogodni za transplantaciju kod ljudi. To je naučna i medicinska vest koja je obeležila dane za… »

Da li biste obukli Vučićev džemper?

Danas 20.08.2017
Aleksandar Vučić, kakav god bio, pre svega je posledica, a ne uzrok problema u Srbiji. Zapitajmo se sledeću stvar: da li bismo obukli i nosili džemper Adolfa Hitlera? Dakle, sveže opran, hemijski očišćen i uredno ispeglan džemper koji je nekada… »

Svaka žena mora da zna ove informacije pre nego što proba analni seks!

Prva 20.08.2017
Analni seks je i dalje tabu. Mnoge žene ga se groze, a muškarci priželjkuju. Ako želite da postanete par koji ga praktikuje, ovo su neka od "pravila" kojih bi trebalo da se pridržavate. Predigra je bitna Da užitak ne bi izostao poželjno je da pre… »

Upozorenje za novu sedmicu: Škorpije, voljena osoba ispituje vaše strpljenje, Device, ne divljajte...

Prva 20.08.2017
Kakva je zvezdana situacija na vašim važnim životnim poljima od 21. do 28. avgusta, pročitajte u nastavku. OVAN Hrana Odlična sedmica da otpočnete sa dijetom ili sa novim režimom ishrane, jer ćete lako da se „ušemite“ i odricanje od omiljene… »

Tajno pleme ljudoždera za koje niko nije znao (foto)

Sputnik 20.08.2017
Prvi dokumentovani kontakt sa tim narodom dogodio se martu 1974. godine. Antropolozi veruju kako plemena koja su imala kontakt sa spoljnim svetom više ne jedu ljudsko meso. Fotograf Erik Basega zabeležio je jedinstvene prizore plemena čiji žitelji do… »

Manastir Rujno, postojbina prve srpske štampane knjige iz 16. veka

RTS 20.08.2017
Pre 480 godina, odštampana je prva knjiga u Srbiji. Bilo je to Rujansko četvorojevanđelje, štampano u manastiru Rujno, samo osam decenija posle Gutembergove Biblije. Jedina dva sačuvana kompletna primerka tog jevanđelja danas se čuvaju u… »

Preminuo pisac Januš Glovacki

Radio 021 20.08.2017
Proslavljeni poljsko-američki dramski pisac i scenarista Januš Glovacki preminuo je u 78. godini. Glovacki je bio popularan u američkim i poljskim umetničkim i intelektualnim krugovima. Bio je autor nagrađenih drama "Antigona u Njujorku" i "Četvrta… »

Ni Mekalister ne može da sastavi domaću opoziciju

Radio 021 20.08.2017
Izvestilac Evropskog parlamenta pokušaće da na jednom mestu okupi lidere opozicije, ali gotovo je izvesno da u tome neće uspeti. Kako piše N1, na sastanku koji je zakazan za četvrtak neće se sigurno pojaviti Saša Janković i Vuk Jeremić, kako… »

RTV u poseti "malom Pikasu" iz Avganistana

RTV 20.08.2017
BEOGRAD - Medijsko interesovanje za "Malog Pikasa", jedanaestogodišnjeg dečaka, izbeglice iz Avganistana, koji je u žižu javnosti dospeo kada je odlučio da novac prikupljen od prodaje svojih slika pokloni za lečenje teško obolelog dečaka iz… »