Društvo arhiva vesti 20.08.2017

Evo kad nam se vraćaju paklene temperature

Alo 20.08.2017
U čitavoj Srbiji danas je mutno, oblačno, kišovito, a ponegde se očekuje i pojava grada. Već tokom jutra u severnim predelima očekuje se razvedravanje, a potom svakog dana sledi rast temperature. Do kraja dana u Srbiji očekuje se intenziviranje… »

Kako je desetina hiljada Srba vikalo "Kipar je turski" ispred grčke ambasade, ili šta se dogodi kad se Inter iz Milana umeša…

Nedeljnik 20.08.2017
Da li li je navijačima iz Srbije bilo teže kad su videli Interovu čestitku braniteljima, nego hrvatskim kad su navijači Lacija odali počast Željku Ražnatoviću Arkanu? Varljve su sportsko - bratske veze. U srpsko-hrvatske odnose napete kao strune u… »

Crnogorski funkcioner pretukao Srbina

Sputnik 20.08.2017
Predsednik crnogorske Agencije za elektronske komunikacije i poštansku delatnost Šaleta Đurović išamarao je državljanina Srbije na plaži u Baru. Podgoričke „ Vijesti“ pišu da se Đurović sukobio sa Aleksandrom Krstićem, a obojica su dobila… »

Osnovna knjiga slave

Danas 20.08.2017
Nekadašnje stvaralačko delo značajnog nemačkog pisca Štefan Cvajgova (Stefan Zweig), "Osnovna knjiga" - "Od Cvajga do Handkea: Zbirka Adolfa Hazlingera" ("Književni arhiv", Salcburg), trebalo je da bude koristan katalog njegovih mnogobrojnih dela… »

Svetinje na KiM bez zaštite i vernika

Večernje novosti 20.08.2017
"Novosti" sa sveštenstvom u srpskim manastirima na Kosmetu, koji su uglavnom prepušteni sebi samima. Najbrojniji monaštvom Visoki Dečani i Pećka patrijaršija sa po 20 monaha i monahinja. OD dvadeset manastira koliko ih ima u Eparhiji… »

Naš Poljoprivredni fakultet bolji od Harvarda

Nedeljnik 20.08.2017
Prema Šangajskoj listi, u oblasti prehrambene tehnologije ovaj fakultet zauzima 35. mesto i bolji je od čak devet od deset najboljih univerziteta na svetu. Posle objavljivanja najnovije Šangajske liste, od svih obrazovnih institucija u Srbiji najviše… »

Aca Seltik: I Zagor je poreklom Irac

Nedeljnik 20.08.2017
Frontmen benda Orthodox Celts priča kako su novinari i urednici devalvirali umetnost, o tome kako su ostvareni ljudi skromni i čvrsto na zemlji i kako je strip junak Zagor Te -Nej završio na omotu njihovog albuma. Opstali ste, pa i mnogo više od toga… »

Kad život stane u dvije godine čekanja

Al Jazeera 20.08.2017
Izbjeglice, migranti i tražioci azila u Belgiji nakon dvije godine čekanja suočavaju se sa odlukom vlasti o zahtjevu. Izbjeglice iz gotovo čitavog svijeta, posebno iz Sirije, Iraka i Afganistana, pristižu u države širom Evrope kako bi pronašli… »

Aplikacija za roditelje da dete ne ignoriše telefonske pozive

Nedeljnik 20.08.2017
Autor aplikacije Nik Herbert iz Londona, otac 13-godinjeg dečaka, objašnjava da je bio „frustriran postojećim aplikacijama za slanje poruka“, pa je kreirao sopstvenu - kako bi bio siguran da će mu sin odgovoriti. Na internetu je dostupna nova… »

Ovo su alternativni granični prelazi! (FOTO)

Alo 20.08.2017
Koristite alternativne pravce. Na Batrovcima se čeka od pet do10 sati! Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače, da zbog višečasovnog zadržavanja na Graničnom prelazu Batrovci, usled velikih gužvi na ulazu u Republiku Hrvatsku koriste… »