Društvo arhiva vesti 20.08.2017

Interaktivno: Kako su formirani Indija, Pakistan i Bangladeš

Al Jazeera 20.08.2017
Animirana mapa prikazuje promjene granica od podjele 1947. Prije 70 godina, u augustu 1947, prekinuta je dvjestogodišnja britanska vladavina na Indijskom potkontitentu. On je podijeljen na dvije države – Pakistan s većinskim muslimanskim… »

MUP:Koristiti alternativne prelaze sa Hrvatskom

Studio B 20.08.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je danas na vozače da zbog višečasovnog zadržavanja na Graničnom prelazu Batrovci, usled velikih gužvi na ulazu u Hrvatsku, koriste alternativne granične prelaze. Vozačima se savetuje da koriste… »

Sutra bez vode Vinča i Leštani

Alo 20.08.2017
Pripremite zalihe! Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Grocka, sutra će od 08.00 sati do ponoći, bez vode ostati potrošači u naseljima Vinča i Leštane, saopštilo je JKP Beogradski vodovod i kanalizacija. Za najnužnije potrebe… »

Majstor Vlajkove mekike

Danas 20.08.2017
Vlajko Stojadinović (67) iz Klenja, opština Golubac, ceo život radi na pijacama i vašarima u raznim mestima u Srbiji gde su njegove pržene mekike nezaobilazan specijalitet. Vlajko i njegova supruga Nada, iako su zanatski penzioneri već dugo godina… »

Aca Seltik: I Zagor je poreklom Irac

Nedeljnik 20.08.2017
Frontmen benda Orthodox Celts priča kako su novinari i urednici devalvirali umetnost, o tome kako su ostvareni ljudi skromni i čvrsto na zemlji i kako je strip junak Zagor Te -Nej završio na omotu njihovog albuma. Opstali ste, pa i mnogo više od toga… »

Pitali smo roditelje u Srbiji kako vaspitavaju decu, odgovori su nas šokirali

Blic 20.08.2017
U Srbiji čak 78 odsto roditelja primenjuje neki oblik fizičkog kažnjavanja dece, dok čak 97 odsto viče na njih u određenim situacijima, pokazala je anketa "Blica" u kojoj je učestvovalo skoro 18.000 ljudi. Rezultati otkrivaju neke frapantne slike… »

U Srbiji na snazi narandžasti meteolarm!

Alo 20.08.2017
Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je danas upozorenje za područje Srbije, objavljeno je na sajtu RHMZ. Kako se navodi, danas se na području Srbije ponegde očekuju kratkotrajne vremenske nepogode, jak povremeno olujni vetar, pojava grada… »

Ishrana Na koži se vidi kako se hranite

Večernje novosti 20.08.2017
Bilo da su u pitanju opekotine od sunca, akne ili sitne bore, zdrave namirnice mogu pomoći da se koža izleči i spolja i iznutra. ZDRAVA ishrana može da bute i te kako važna za ten, ali takođe može i da pomogne u lečenju kožnih problema. Bilo da… »

Dovode svet na timočku prugu

Večernje novosti 20.08.2017
Entuzijasti iz Zaječara pokreću veliki projekat obnove tradicije ovog grada. Uspon pešačkog i biciklističkog turizma u svetu. VIZIONARI iz Zaječara guraju svoj grad, uprkos ovdašnjoj poslovičnoj učmalosti i malodušnosti, na zelenu granu ili još… »

Naš narod ginuo za tuđe interese

Večernje novosti 20.08.2017
Dr Radoslav Gaćinović o svim strahotama kroz koje su Srbi prošli: Od Berlinskog kongresa stradalo tri miliona ljudi. Metak kojim je ubijen kralj Aleksandar namenjen Jugoslaviji. Na Berlinskom kongresu odlučeno je da Austrougarska ima pravo da okupira… »