Društvo arhiva vesti 20.08.2017

MUP izdao hitno saopštenje zbog situacije na graničnim prelazima Srbije!

BK TV 20.08.2017
Obaveštenje policije! Zbog situacije na putevima i graničnim prelazima, Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je apel vozačima! Naime, zbog višečasovnog zadržavanja na Graničnom prelazu Batrovci, usled velikih gužvi na ulazu u Republiku… »

"Vojska mora da bude spremna za rat, stižu nam migovi iz Rusije!"

BK TV 20.08.2017
Sve ide po polanu, migovi iz Rusije će u Srbiju stići do kraja godine, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin. "Dugo očekivani migovi stižu do kraja godine. Kad kažem dugo očekivani ne mislim na period od prethodnih šest meseci kada je… »

Potpuno pomračenje Sunca: I zašto ga treba posmatrati u društvu

Nedeljnik 20.08.2017
Bazirano na svom iskustvu pomračenja 1998. godine, doktor Norman Rozental, klinički profesor kaže da je "talas adrenalina sličan onom kao kad skačete iz padobrana". I taj osećaj, pojačan entuzijazmom stranaca, inspiriše da putujete u čvorište… »

Mrkonjić obišao Miloševićev grob i obeležio dan njegovog rođenja: "Dok god sam živ..."

BK TV 20.08.2017
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić obišao je danas u Požarevcu grob nekadašnjeg šefa države i lidera stranke Slobodana Miloševića i buketom cveća obeležio dan njegovog rođenja - 20. avgust. Mrkonjić, kako se… »

Hoće li Soroš srušiti svetski ekonomski poredak

Sputnik 20.08.2017
Džordž Soroš, koji je slavu u finansijskom svetu stekao kada se pre 25 godina kladio na pad britanske funte, pa ju je tako i oborio, sada se kladi na pad američke ekonomije, to jest na pad glavnih indeksa njujorške berze. U to je, kako pokazuju… »

Stiglo osveženje, oblačan i kišovit početak radne nedelje

B92 20.08.2017
U Srbiji će u ponedeljak biti pretežno oblačno sa kišom. Od sredine dana očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura će biti od 13 do 18, najviša dnevna od 20 do 24 stepena. U Beogradu će posle oblačnog jutra… »

Tajna kineske medicine: Kako da za 5 minuta bez lekova snizite visok pritisak?

Kurir 20.08.2017
Gotovo svaki čovek se ponekad nađe u situaciji da mu je pritisak povišen. Pod uticajem stresa ili prekomerne fizičke aktivnosti mišići se naprežu, a krvni sudovi sužavaju stvarajući pritisak. Znate li šta u tim trenucima treba učiniti da… »

Naslovne strane dnevnih listova: Prelistavanje štampe za 21. avgust 2017. godine!

BK TV 20.08.2017
BTVNews je za vas pripremio pregled naslovnih strana za 21. avgust. Dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak donosi ekskluzivne i aktuelne priče iz zemlje i sveta. Dnevni listovi u Srbiji u izdanjima za 21. avgust pišu o hapšenju srpskog epvača Marka… »

Sve više devojaka na muškim fakultetima

Politika 20.08.2017
Osvajaju elektrotehniku, čine gotovo polovinu od 35 studenata na smeru geodezije i geoinformatike, ima ih sve više među mašincima. Dvadesetjednogodišnje Jelena Vasić i Magdalena Sekulić samo su neki od primera da indeks Građevinskog fakulteta nije… »

Deset bolesti koje izaziva loša higijena zuba

Radio 021 20.08.2017
Loša higijena zuba i usne duplje utiče na zdravlje unutrašnjih organa, a koliki je tačno taj uticaj ne može se sa sigurnošću proveriti, pošto ne bi bilo etički da se sprovede istraživanje u kom ispitanici duže vreme ne bi prali zube. Ipak, ovih… »