Društvo arhiva vesti 20.08.2017

Ko nema kartu, ima izgovor: Ovo su najčešći izgovori kada uđe kontrola u autobus

Vesti online 20.08.2017
"Tek sam izašao iz zatvora, ne mogu da se snađem", "Baš sam sinoć ostala u drugom stanju", "Imala sam loša iskustva"... Ovo su samo neki od izgovora koje svakodnevno slušaju kontrolori "Busplusa". "Lešinari", "klošari", "da si muško, šta bih ti… »

Caplan: Vakcinacija je obaveza cijele zajednice

Al Jazeera 20.08.2017
Nema dokaza da vakcine škode, ali ima mnogo dokaza da se možete razboljeti ako se ne vakcinišete, kaže Arthur L. Caplan. Dr. Arthur L. Caplan, profesor bioetike na Njujorškom univerzitetu, autor je 35 knjiga i nekoliko stotina naučnih radova te… »

Samo da je džabe! Srpska ofanziva na ikein hot-dog! Kilometarski red zbog jeftinih viršli!

Kurir 20.08.2017
Nedavno otvaranje robne kuće IKEA na Bubanj potoku izazvalo je veliko interesovanje građana. Prvog radnog dana bio je prisutan veliki broj posetilaca, a tako je bilo i ovog vikenda. Čitalac Kurira poslao nam je fotografiju koja svedoči da je najveća… »

Kukujevci u bojama i mirisu duvana

RTS 20.08.2017
Uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama, uzgajivači duvana u Sremu, ove godine očekuju dobar rod. U pograničnom selu Kukujevci kod Šida berba uveliko traje. Osim meštana, angažovani su i radnici iz cele Srbije. Zahvaljujući duvanu, Kukujevci su… »

Dvostruki aršini Trumpove Amerike

Al Jazeera 20.08.2017
Dragi Rex, dragi Amerikanci: Vama je Hasanbegović u Bijeloj kući. Slavoj Žižek je svojevremeno iznio mudar i duboko pravedan prijedlog – saopšten, doduše, u formi šale; jer za onoga koji govori sigurnije je da se ljudi, kada se istina baci pred… »

Stanari mesecima “đuskaju“ iako to ne žele VIDEO

B92 20.08.2017
Stanari u centru Lebana mesecima se žale i pišu peticije zbog glasne muzike koja se tokom noći čuje iz kafića u prizemlju jedne od stambenih zgrada. Vlasnik kafića i nadležni u opštini tvrde da je buka u granicama dozvoljene i da svi poštuju… »

Ktitor sa dušom na Kosovu

Vesti online 20.08.2017
Vlasnik fabrike nameštaja Ktitor Milija Milosavljević poslednjih godina veoma je aktivan na Tviteru, a ovih dana uzburkao je celokupnu javnost svojim stavom o dolasku Ikee u Srbiju. Iako mu švedski gigant nije direktna konkurencija, ustao je u zaštitu… »

Najomraženiji lik na Fejsbuku se obratio Srbima: Evo šta je posle svega rekao legendarni Fabricio Brambila

Kurir 20.08.2017
Mladi umetnik iz Bolonje Fabricio Brambila (Fabrizio Brambilla) ovih dana postao je, ni kriv ni dužan, najomraženija osoba na Fejsbuku u Srbiji. Razlog za to je prilično bizaran - neko je rešio da baš njegovo ime iskoristi u pokušaju da prevari… »

Asad poručio zapadu: Niste uspeli, borba se nastavlja!

Pravda 20.08.2017
„Zapadni projekat“ za Siriju je doživeo neuspeh, izjavio je sirijski predsednik Bašar el Asad na kongresu diplomata u Damasku. „Platili smo veliku cenu u ovom ratu projekat Zapada za Siriju i svet doživeo neuspeh“, izjavio je Asad. Prema… »

Susret sa istorijom Kako je NDH proterala 104.000 Srba

Večernje novosti 20.08.2017
"Oluja" i strašan progon naših sunarodnika iz Krajine nije prva takva akcija Zagreba. Nemačke okupacione vlasti su samo u avgustu 1941. registrovale ogroman broj izbeglica, a slično je bilo i 1942. ZAČEPRKAMO li malo po istorijskoj građi, lako ćemo… »