Svet arhiva vesti 24.08.2017

Upao u restoran s pištoljem vičući "nov šef je u gradu"!

Alo 24.08.2017
Talačka kriza u gradu Čarlston okončana je nakon što je napadača koji je držao taoce u restoranu policija ranila, saopštio je gradonačelnik Džon Teklenburg. On je dodao da je zaposleni u restoranu kojeg je napadač upucao podlegao povredama… »

SAD: 16 diplomata na Kubi pretrpelo oštećenje sluha

Alo 24.08.2017
Stejt department je potvrdio danas da najmanje 16 službenika američke ambasade na Kubi oseća posledice takozvanog "zvučnog napada" i pretrpeli su ozbiljno oštećenje sluha, prenosi AP. "Možemo da potvrdimo da najmanje 16 službenika američke vlade… »

Od srca nevoljnicima u zavičaju

Vesti online 24.08.2017
Godišnjom zabavom prošlog vikenda, članovi i prijatelji neprofitne organizacije "Nest" iz Sidneja obeležili su završetak još jedne lepe humanitarne akcije koju su organizovali. Kao što je čitaocima "Vesti" poznato, "Nest" je akciju počeo prošlog… »

Ukrajina najomraženija reč u Donbasu

Dnevnik 24.08.2017
Ukrajina slavi Dan nezavisnosti, ali narod u Donbasu nema mnogo razloga za slavlje. Situacija je napeta,a ukrajinska strana opet počinje sa provokacijama prema vojsci Donjecke Narodne Republike, pri čemu ima i civilnih žrtava, kaže za Sputnjik novinar… »

Predsednik Čečenije naredio pomirenje razvedenih brakova

N1 Info 24.08.2017
Skoro 1.000 razvedenih parova u Čečeniji primorano je da se pomiri pošto je lider te zemlje Ramzan Kadirov označio razvode kao uzrok velikih socijalnih problema. Državna televizija je objavila da je 948 rastavljenih parova ponovo "spojeno" pošto je… »

U dva brodoloma u Brazilu utoplila se 41 osoba

Al Jazeera 24.08.2017
U potonuću trajekta u saveznoj državi Bahiji utopilo se 22 ljudi, a u brodolumu na rijeci Xingu 19 ljudi. U dva brodoloma u Brazilu u dva dana poginula je najmanje 41 osoba, pri čemu su u potonuću trajekta sa 130 ljudi u saveznoj državi Bahiji život… »

Abas Kušneru: Ništa nije nemoguće ako se pošteno potrudite

Novi magazin 24.08.2017
Palestinski predsednik Mahmud Abas izjavio je večeras na početku sastanka sa visokim savetnikom predsednika SAD Džaredom Kušnerom da je uprkos preprekama voljan da radi s američkom administracijom kako bi se postigao "mirovni sporazum". Kušner je… »

"Zvučni napad" na Kubi: 16 američkih diplomata pretrpelo ozbiljno oštećenje sluha!

BK TV 24.08.2017
Stejt department je potvrdio danas da najmanje 16 službenika američke ambasade na Kubi oseća posledice takozvanog "zvučnog napada" i pretrpeli su ozbiljno oštećenje sluha, prenosi AP. "Možemo da potvrdimo da najmanje 16 službenika američke vlade… »

Spejs Iks lansirao novi satelit

Novi magazin 24.08.2017
Američka kompanija Spejs Iks (Space X) danas je uspešno lansirala satelit za posmatranje namenjen Tajvanu. Raketa "falkon 9" koja nosi satelit "Farmostat-5" poletela je iz vazduhoplovne baze Vandenberg u Kaliforniji. Satelit je ušao u orbitu 11 minuta… »

Zaharčenko: Kijev će kupovati ugalj od SAD po previsokoj ceni

Sputnik 24.08.2017
Cena američkog uglja za Kijev bi mogla biti previsoka, smatra Aleksandar Zaharčenko, lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike. „(Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald) Tramp ispunjava svoje predizborno obećanje. Pronašao je… »