Svet arhiva vesti 24.08.2017

Putin pozdravio dijalog Vatikana i Ruske pravoslavne crkve

Večernje novosti 23.08.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin pozdravio je danas dijalog između Vatikana i Ruske pravoslavne crkve. Ruski predsednik Vladimir Putin pozdravio je danas dijalog između Vatikana i Ruske pravoslavne crkve. Putin je, posle sastanka sa vatikanskim državnim… »

Omaklo im se: Britanija greškom poslala pisma građanima EU da napuste zemlju

Večernje novosti 23.08.2017
Britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova greškom je poslalo oko 100 pisama građanima EU koji žive u Velikoj Britaniji, sa obaveštenjem da treba da napuste tu zemlju. Britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova greškom je poslalo oko 100 pisama… »

Policija oslobodila taoce u Južnoj Karolini, napadač ranjen

Vesti online 24.08.2017
Policija je oslobodila taoce koje je naoružani napadač držao u restoranu u Čarlstonu u američkoj državi Južna Karolina, objavila je televizija "Lajv 5 njuz". Jedna osoba je poginula tokom talačke krize u restoranu u centru Čarlstona. U napadača… »

Zbog čega Litvanija diže ogradu oko ruske enklave u srcu NATO

Blic 24.08.2017
Sve jača aktivnost Rusije na Baltiku - masovne vojne vežbe u pripremi, sajber-napadi, postavljenje balističkih raketa i incident sa pripadnikom estonske službe bezbednosti, naterale su Litvaniju da nešto učini. Prvi potrez - postavljenje ograde na… »

Izvestilac za Makedoniju: Tenzije štete regionu i evrointegracijama

RTS 24.08.2017
Ivo Vajgl, izvestilac za Makedoniju u Evropskom parlamentu i član Delegacije za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU i Srbije, upozorio je da tenzije na Balkanu nanose štetu regionu i perspektivi procesa proširenja. Povodom… »

Zavirite u privatni život Angele Merkel

Mondo 24.08.2017
Za mnoge Nemce ona je oprezna, ali vešta šefica i siguran par ruku u turbulentnom svetu. Pred savezne izbore u septembru, nemačka kancelarka odškrinula je vrata svog dobro čuvanog privatnog života i pokazala ko je zapravo. Foto: Miguel… »

Trka za selfi: Porodica razbila eksponat star 800 godina

B92 24.08.2017
Porodica, koja je bila u poseti Muzeju priorata u Pritlvelu u Velikoj Britaniji, slomila je 800 godina star kovčeg kada je na njega podigla dete u pokušaju da da načini fotografiju. Kovčeg sa skeletom monaha, načinjen od peščara, pronađen je 1921… »

Probajte da izgovorite neke od najdužih reči na svetu

B92 24.08.2017
Znate li koja je najduža reč na svetu? Predstavljamo neke od reči na različitim svetskim jezicima koje je najteže izgovoriti: Nemački Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz Ova reč, navodno najduža na svetu, previše je… »

Tramp pozvao na novo jedinstvo

Blic 24.08.2017
Američki predsednik Donald Tramp pozvao je na novo jedinstvo, dan posle skupa održanog u maniru predsedničke kampanje na kom je napao političke protivnike i medije. - Mi smo jedan narod sa jednim domom i jednom velikom zastavom - istakao je Tramp u… »

Pre 16 godina osuđen je na smrt zbog svirepog ubistva. Četiri sata pred pogubljenje stigla je poruka: Zaustavite sve!

Blic 24.08.2017
Samo četiri sata pre nego što je trebalo da bude izvršena smrtna kazna nad čovekom koji je osuđen zbog ubistva novinarke u Sent Luisu 1998. godine, guverner Misurija stopirao je ubrizgavanje smrtonosne injekcije. Advokati Marselusa Vilijamsa… »