Svet arhiva vesti 24.08.2017

Džejms Matis: Rusija pokušava silom da prekraja granice

RTV 24.08.2017
KIJEV - Američki ministar odbrane Džejms Matis optužio je danas Rusiju da pokušava silom da prekraja međunarodne granice. Obraćajući se ukrajinskim zvaničnicima, Matis je istakao da Vašington neće prihvatiti, kako je preneo AP, moskovsko… »

Potonuo još jedan putnički brod u Brazilu, najmanje 22 poginulih

Novi magazin 24.08.2017
Najmanje 22 ljudi je poginulo, a desetine su nestale nakon što je putnički brod potonuo u zalivu severoistočno od brazilskog grada San Salvador, saopštili su danas zvaničnici. Brod sa više od 100 putnika potonuo je jutros u zalivu Svih Svetih… »

Zaharova otkrila uzrok smrti ruskog diplomate: Evo kako je preminuo ambasador Širinskij

Kurir 24.08.2017
Moskva je saopštila da je ruski ambasador u Sudanu, koji je pronađen mrtav u bazenu u svojoj rezidenciji u Kartumu, umro od posledica srčanog udara. „Sve se odigralo oko 18 sati po lokalnom vremenu. Ruski izaslanik je pronađen u svojoj rezidenciji i… »

Okončana talačka kriza u Čarlstonu

Radio 021 24.08.2017
Talačka kriza u gradu Čarlston okončana je nakon što je napadača koji je držao taoce u restoranu policija ranila, saopštio je gradonačelnik Džon Teklenburg. On je naveo da je radnik restorana koga je napadač upucao podlegao povredama, dok je… »

Švajcarska: Osmoro nestalih u klizištima

B92 24.08.2017
Berlin -- Osam osoba, među kojima i državljani Nemačke, Austrije i Švajcarske, se vode kao nestale u klizištima, koje su pogodile jugoistok Švajcarske. Zbog klizišta evakuisano je nekoliko manjih sela. U saopštenju kantonalne policije Graubindena… »

Migranti najmanje dobrodošli u Makedoniji, Crnoj Gori i Mađarskoj

Radio 021 24.08.2017
Island i Novi Zeland su među zemljama koje u najvećoj meri prihvataju migrante, dok su u Makedoniji, Crnoj Gori i Mađarskoj migranti najmanje dobrodošli, pokazalo je istraživanje agencije Galup. Prema Galupovoj listi, Srbija se nalazi na 135. mestu… »

Islamisti seju mržnju: Tutinac najpoznatiji “pripovedač” u Austriji

Večernje novosti 24.08.2017
Islamska verska zajednica u Austriji (IGGOe) ističe da su radikalni propovedači "samoprozvani imami", kao i da džamijska udruženja u kojima su delovali nisu zvanično priznata. Koliko su opasni samoprozvani propovedači islama u Austriji, pitanje je… »

Slovačka uvodi zabranu manjeg plaćanja Srba i drugih stranih radnika

Nova ekonomija 24.08.2017
Slovačka se sprema da u Zakon o radu unese zabranu socijalnog dampinga, rasprostranjene prakse da preduzeća stranim radnicima koje obično "uvezu" posredničke agencije iz Ukrajine, Bugarske i Srbije, plaćaju manje nego Slovacima na istom radnom mestu… »

Islamska država zapretila Španiji novim napadima

RTS 24.08.2017
Ekstremistička organizacija Islamska država (ID) zapretila je Španiji novim napadima i poručila građanima da mogu očekivati nove scene poput onih Barseloni i Kambrilisu u kojima je ubijeno 15 ljudi, a 120 je povređeno, prenose španski mediji… »

Kim sprema "hvasong-13", može do Vašingtona i Njujorka?

Vesti online 24.08.2017
Severna Koreja je fotografijama na kojima se nazire nova konstrukcija raketa poslala poruku da radi na novim interkontinentalnim balističkim projektilima. Te rakete su navodno moćnije nego one koje je već testirala, ističu stručnjaci za oružje. Ako… »