Svet arhiva vesti 24.08.2017

Džejms Matis: Rusija pokušava silom da prekraja granice

RTV 24.08.2017
KIJEV - Američki ministar odbrane Džejms Matis optužio je danas Rusiju da pokušava silom da prekraja međunarodne granice. Obraćajući se ukrajinskim zvaničnicima, Matis je istakao da Vašington neće prihvatiti, kako je preneo AP, moskovsko… »

Broj žrtava u dva brodoloma u Brazilu popeo se na 43

Politika 24.08.2017
BRAZILIJA - Broj žrtava u dva odvojena brodoloma u Brazilu porastao je danas na 43, saopštile su brazilske vlasti. „Duboko žalimo zbog gubitka više desetina života u brodolomima u Pari i Baiji”, dve države na severu Brazila, napisao je… »

Ruski ambasador u Sudanu umro od srčanog udara

RTS 24.08.2017
Moskva je saopštila da je ruski ambasador u Sudanu, koji je pronađen mrtav u bazenu u svojoj rezidenciji u Kartumu, umro od posledica srčanog udara. "Sve se odigralo oko 18 sati po lokalnom vremenu. Ruski izaslanik je pronađen u svojoj rezidenciji i u… »

Okončana talačka kriza u Čarlstonu, policija ranila napadača

RTS 24.08.2017
Nezadovoljni radnik ranio je jednu osobu u restoranu u kojem je držao taoce. Policija ga je ranila i on je u kritičnom stanju, javlja Ej-Bi-Si Njuz. "U ovom trenutku znamo da je osoba koja je pucala nezadovoljni radnik. To nije čin terorizma, ni… »

Osmoro nestalih u klizištima na jugoistoku Švajcarske

Blic 24.08.2017
Osam osoba, među kojima i državljani Nemačke, Austrije i Švajcarske, od juče se vode kao nestale u klizištima, koje su pogodile jugoistok Švajcarske, saopštila je danas policija. Zbog klizišta evakuisano je nekoliko manjih sela. Klizište je… »

Migranti najviše dobrodošli na Islandu, najmanje u Makedoniji

RTV 24.08.2017
LONDON - Migranti su najviše dobrodošli na Islandu i Novom Zelandu, a najmanje u Makedoniji, Crnoj Gori, Mađarskoj i Srbiji, prema anketi "Galupa", koju prenosi britanski list "Independent". Taj list navodi i da je većina zemalja, koje su među deset… »

Austrija: Najopasniji propovedač Islama je iz Srbije

Press 24.08.2017
Koliko su opasni samoprozvani propovedači islama u Austriji, pitanje je koje se posle atentata u Barseloni postavlja i u ovoj zemlji. Foto:B92.net Austrijske vlasti smatraju da je i u njihovoj zemlji moguće da propovedač radikalizuje mlade. U Austriji… »

Slovačka uvodi zabranu manjeg plaćanja Srba i drugih stranih radnika

Nova ekonomija 24.08.2017
Slovačka se sprema da u Zakon o radu unese zabranu socijalnog dampinga, rasprostranjene prakse da preduzeća stranim radnicima koje obično "uvezu" posredničke agencije iz Ukrajine, Bugarske i Srbije, plaćaju manje nego Slovacima na istom radnom mestu… »

Šokantan snimak ISIS-a: Ovo je poruka Španiji!

Mondo 24.08.2017
Teroristička organizacija "Islamska država" objavila je video snimak u kome preti novim napadima u Španiji i klanjem Španaca zbog osvete. Foto: Printscreen/YouTube Španski list "El pais" navodi da je ovo prvi put da se ISIS na svojim snimcima obraća… »

(Video) Svet šokiran novom kimovom raketom: Nema više sigurnih mesta u SAD

Kurir 24.08.2017
Severna Koreja je fotografijama na kojima se nazire novi dizajn rakete poslala poruku da radi na novim interkontinentalnim balistickim projektilima (ICBM), koji su moćniji od onih koje je već testirala, smatraju eksperti za oružje. Ako bude razvijena… »