Svet arhiva vesti 24.08.2017

Izbeglice koštaju Austriju 8,1 milijardu evra

Blic 24.08.2017
Migrantska kriza odrazila se značajno i na budžet Austrije, jer, prema aktuelnim procenama, od 2015. do 2019. će izbeglice koštati Austriju 8,1 milijardu evra, proizilazi iz novog izveštaja o integraciji. Ranija istraživanja polazila su od još… »

Jim Mattis u Ukrajini zbog isporuke oružja

Al Jazeera 24.08.2017
Američki ministar odbrane stigao u Ukrajinu kako bi potvrdio podršku SAD-a toj zemlji uprkos Trupovim najavama približavanja Rusiji. Američki ministar odbrane Jim Mattis stigao je u Ukrajinu na razgovore o mogućem jačanju američke podrške snagama… »

Iračka vojska napreduje u Tal Afaru

Blic 24.08.2017
Iračka vojska je zauzela dva naseljena područja nadomak grada Tal Afar, koji je pod kontrolom militanata Islamske države, saopšteno je iz oružanih snaga Iraka. General-pukovnik Abdul-Amir Rašid Jar Alah izjavio je da su pripadnici specijalne… »

Više od 1,4 miliona hodočasnika stiglo u Saudijsku Arabiju

Novi magazin 24.08.2017
Više od 1,4 miliona hodočasnika stiglo je u Saudijsku Arabiju za hodočašće u Meki koje počinje iduće nedelje, saopštile su vlasti te zalivske kraljevine. Ukupno dva miliona vernika treba da učestvuju u hadžu ove godine, kada će se vratiti i… »

Cerar: Pokušaću da nagovorim Plenkovića da sprovede arbitražnu presudu

Novi magazin 24.08.2017
Slovenački premijer Miro Cerar izrazio je danas nadu da će Hrvatka promeniti mišljenje o odluci arbitražnog suda o hrvatsko-slovenačkoj granici i dodao da će na predstojećem sastanku pokušati da nagovori hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da… »

Makron: Socijalni damping može dovesti do rasformiranja EU

Blic 24.08.2017
Francuski predsednik Emanuel Makron ocenio je danas u Bukureštu da ukoliko se ne izmeni evropska direktiva o radnicima koji se šalju na rad u druge zemlje, i kako je rekao, "fiskalni damping" kome pribegavaju neke istočnoevropske zemlje može doći do… »

Sukob: migranata i policije u rimu

Blic 24.08.2017
Italijanska policija sukobila se danas sa grupom od oko 100 migranata koji su odbili da se sklone sa jednog trga u centru Rima i odu u izbeglički kamp, javio je AP, dodajući da je dvoje ljudi uhapšeno. Migranti su bacali kamenje, boce i kanistere plina… »

Katar vraća ambasadora u Teheran

Al Jazeera 24.08.2017
Katar je opozvao svog ambasadora u Teheranu u januaru prošle godine. Katarske vlasti su saopćile da će se njihov ambasador u Iranu, koji je povučen u januaru prošle godine, vratiti u tu zemlju. "Katar saopćava da će se katarski ambasador vratiti u… »

Misica ostala bez titule!

Mondo 24.08.2017
Libanka koja živi u Švedskoj ostala je bez krune kraljice lepote pošto su organizatori nadmetanja za Mis Libana emigrantkinja otkrili da je posetila Izrael prošle godine, piše britanski Indipendent. Foto: youtube/screenshot Amanda Hana osvojila je tu… »

Tramp „pomračio“ Obamu na Tviteru

Sputnik 24.08.2017
Američki lider Donald Tramp postavio je na svom nalogu na Tviteru mem sa portretom bivšeg američkog predsednika Baraka Obame, koji prikazuje „najbolje pomračenje u istoriji“. Ovaj mem postavio je korisnik Tvitera ispod Trampove objave o nacrtu… »