Svet arhiva vesti 24.08.2017

Uzalud tvrdio da mu je neko podmetnuo bombu: 18 godina zatvora za pokušaj unošenja eksplozivne naprave u avion!

Kurir 24.08.2017
Muškarac koji je pokušao da se ukrca na let na britanskom aerodromu sa bombom u ručnom prtljagu, osuđen je na 18 godina zatvora. Nadem Muhamad (43) negirao je krivicu, navodeći da mu je bombu sigurno neko podmetnu. Sudija Patrik Fild kritikovao je… »

Usledile žestoke reakcije: Nova provokativna naslovna strana Šarli Ebdoa: "Islam, religija večnog mira"

Blic 23.08.2017
Francuski satirični magazin Šarli Ebdo danas je, nakon najnovijih terorističkih napada u Španiji, ponovo svojom provokativnom naslovnom stranom na račun islama izazvao žestoke reakcije, prenose francuski mediji. French satirical magazine Charlie… »

Ispovest Hilari Klinton: Od Trampa me podilazila jeza

Večernje novosti 23.08.2017
"Sada smo bili na maloj bini i gde god da sam pošla, pratio me je, buljio u mene, pravio grimase. Bilo je izuzetno neprijatno. Bukvalno mi je disao za vratom. Ježila sam se", piše Hilari u memoarima. Bivša kandidatkinja za predsednika SAD iz… »

Gnev u Egiptu, SAD im ukinule 300 miliona $ pomoći

Mondo 24.08.2017
Egipat je ljutito reagovao na odluku administracije SAD da smanji ili odloži 300 miliona dolara vojne i ekonomske pomoći Kairu zbog zabrinutosti u pogledu ljudskih prava. Foto: AP Photo/Fredrik Persson, File ilustracija To je nenadan potez s obizrom na… »

Švajcarska:Optužena za pokušaj priključiva džihadistima

Večernje novosti 24.08.2017
Švajcarsko federalno tužilaštvo saopštilo je danas da je podiglo optužnicu protiv 30.godišnje državljanke te zemlje iz oblasti Ciriha, za koju se sumnja da je pokušala da se priključi džihadistima u Siriji. Švajcarsko federalno tužilaštvo… »

SAD razmatraju sankcije protiv četiri afričke i azijske države

Novi magazin 24.08.2017
Američka administracija planira da uvede vizna ograničenja za četiri azijske i afričke zemlje koje odbijaju da prihvate svoje državljanje deportovane iz SAD. Kambodža, Eritreja, Gvineja i Sijera Leone uskoro bi mogle da postanu predmet sankcija… »

Grčki zavet kipru: Predsednik Pavlopulos tvrdi da se mora braniti suverenitet ostrva!

Kurir 24.08.2017
Grčka mora da brani Kipar i njegov suverenitet, izjavio je danas grčki predsednik Prokopis Pavlopulos. "Šta god da radimo za Kipar, ne radimo samo za to ostrvo, već i zato što je ono članica Evropske unije", rekao je on na večeri u manastiru Agion… »

Rusija u Siriji testirala 600 vrsta naoružanja

Dnevnik 24.08.2017
Rusija je testirala više od 600 modela oružja i tehnike, uključujući nova avijaciona sredstva pogađanja i višecevne bacače, saopštio je zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov na forumu „Armija 2017“. „Svi praktični obrasci, sve… »

(Video) Misteriozna bolest kosi američke diplomate na Kubi: Kod osoblja ambasade otkrivana oštećenja mozga!

Kurir 24.08.2017
Lekar koji je pregledao američke i kanadske diplomate koji rade na Kubi utvrdio je da pate od ozbiljnog stanja kao što su blaga traumatska povreda mozga i oštećenje centralnog nervnog sistema. Diplomate su se žalile na simptome gubitka sluha… »

Na Mon Blanu nađena tela stradalih pre dvadesetak godina?

B92 24.08.2017
Rim -- Tela tri osobe za koje se sumnja da su umrle devedesetih godina 20. veka, pronađena su na italijanskoj strani Mon Blana, preneli su italijanski mediji. Kako je navedeno, ta tri tela pronašao je francuski planinar. Agencija Ansa navodi… »