Svet arhiva vesti 24.08.2017

Ukrajina slavi Dan nezavisnosti, eksplozija u centru Kijeva

N1 Info 24.08.2017
Tri osobe povređene su u eksploziji "nepoznate naprave" u Kijevu, u četvrti gde se nalaze državne zgrade, uključujući i predsedništvo, i to danas kada se obeležava Dan nezavisnosti zemlje, saopštila je policija. Izvor: Reuters "Tri osobe primljene… »

Uskoro Zakon o rodnoj ravnopravnosti i promene Zakona o zabrani diskriminacije

Glas Amerike 24.08.2017
Na putu ka Evropskoj uniji, Srbiju očekuju, između ostalog, promene pravnih regulativa koje se bave pitanjima ravnopravnosti polova i zabrani diskriminacije. U želji da se izgradi pravednije i ravnopravnije društvu i da se Srbija prihvati i primeni… »

Zapad strahuje od 100.000 ruskih vojnika u Belorusiji

Politika 24.08.2017
Redovne vežbe ruskih i beloruskih trupa, u uslovima napetosti zbog ukrajinske krize, postale povod za paniku od masovnog pomeranja snaga Kremlja. Pentagon, koji takođe redovno izvodi manevre u istočnoj Evropi, najavio je da će preći na globalne vojne… »

Audio-oružje protiv američkih diplomata na Kubi

Politika 24.08.2017
Lekari tvrde da su uposlenici SAD u Havani pretrpeli oštećenje centralnog nervnog sistema zbog zvučnog napada. Američkim diplomatama u Havani koji su se žalili na gubitak sluha i ravnoteže dijagnostikovane su povrede mozga jer su, kako veruje Stejt… »

(Video) Smrt džihadista uživo: Rusi ih opkolili u selu na Kavkazu, preostalo im je samo jedno!

Kurir 24.08.2017
Ovo je momenat kada se opkoljena ćelija džihadista odlučuje da aktivira pojaseve sa eksplozivom da ne bi bili uhapšeni. Incident se desio u selu Psedač u zapadnoj ruskoj provinciji Ingušetiji, a grupu je nedeljama pratila ruska služba bezbednosti… »

NATO šalje dva eksperta na vojne vežbe Rusije i Belorusije

RTS 24.08.2017
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da će Alijansa poslati dva eksperta na zajedničke vojne vežbe Belorusije i Rusije "Zapad 2017 ". Jens Stoltenberg je rekao da će stručnjaci prisustvovati vojnoj vežbi, ali da NATO traži… »

Zavadi pa pregovaraj

Dojče vele 24.08.2017
Ponovo su to uradili! Britanci u svojim najnovijim „pozicionim dokumentima“ odbacuju „mapu plana“ EU o pregovorima o „bregzitu“. Njihova strategija bi na kraju mogla da urodi plodom, smatra Maks Hofman. Mišel Barnije, šef delegacije Evropske… »

Najpoznatiji propovedač islama u Austriji je iz Srbije

Nedeljnik 24.08.2017
U Austriji se sumnjiči šest islamističkih propovedača za pozivanje na ekstremizam, i oni su predmet istrage. Koliko su opasni samoprozvani propovedači islama u Austriji, pitanje je koje se posle atentata u Barseloni postavlja i u ovoj zemlji… »

Republikanci protiv Trumpa

Slobodna Evropa 24.08.2017
Lideri republikanaca ukorili su predsjednika Donalda Trumpa zbog izjave da će se zid prema Meksiku izgraditi po cijenu zatvaranja vladinih institucija. Predsjednik Zastupničkog doma Paul Ryan kazao je da nikome nije u interesu zatvaranje vladinih… »

Matis u Kijevu: Rusija bi na silu da menja granice

B92 24.08.2017
Kijev -- Američki ministar odbrane optužio je u Kijevu Rusiju da želi da menja granice u Evropi. On je signalizirao da bi podržao zahtev Ukrajine za isporuku defanzivnog ubojitog oružja. Matis, koji je prisustvovao svečanosti povodom 26. godišnjice… »