Svet arhiva vesti 24.08.2017

"Ako Rusi napuste Pridnjestrovlje - biće rata!"

Vesti online 24.08.2017
"Povlačenje ruskih mirotvoraca iz Pridnjestrovlja izazvaće početak rata u regionu", izjavio je predsednik te nepriznate republike Vadim Krasnoseljski. - Mir na našoj zemlji obezbeđuju mirovne snage, pre svih Ruske Federacije. Ako se povuku… »

Novi ISIS video: Mali Amerikanac preti Trampu

Mondo 24.08.2017
Islamska država objavila je novi propagandni snimak, u kom desetogodišnji dečak, navodno sin američkog vojnika koji se borio u SAD, preti predsedniku SAD Donaldu Trampu, piše britanski "Miror". Foto: Printscreen/YouTube Dečak je, u obraćanju Trampu… »

Najmanje 16 diplomata SAD na Kubi pretrpelo oštećenje sluha

RTS 24.08.2017
Američki Stejt department je potvrdio da najmanje 16 službenika američke ambasade na Kubi oseća posledice takozvanog "zvučnog napada" kao i da su pretrpeli su ozbiljno oštećenje sluha, prenosi AP. "Možemo da potvrdimo da najmanje 16 službenika… »

Vitez: Žene pružale pasivni otpor, specijalci ih tukli?

Dnevnik 24.08.2017
SARAJEVO: Pripadnici Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (SBK) rano jutros su u mestu Kruščica kod Viteza deblokirali put na kojem meštani danima protestuju protiveći se gradnji hidroelektrane na ovoj reci… »

Kazne za turiste koji ponesu pesak sa plaže

Radio 021 24.08.2017
Poznata po besprekornim plažama, Sardinija će kažnjavati turiste koji žele da ponesu pesak s neke od plaža tog italijanskog ostrva. Prema zakonu koji je stupio na snagu 1. avgusta, za četvoro turista je izrečena kazna od 1.000 evra pošto su… »

Na Biokovu i dalje gori

SEEbiz 24.08.2017
MAKARSKA - Požar na Biokovu, na južnim padinama istočno od vrha Šibenik, izazvan udarom groma prije tri dana, i dalje se razbuktava. Gori manji dio šume takozvanog crnog bora i nisko raslinje te visoke naslage trave i borovih iglica na… »

Misteriozna smrt diplomate: Ruski ambasador u Sudanu pronađen mrtav

Blic 23.08.2017
Ruski ambasador Mirgajas Širinski je večeras pronađen mrtav u svojoj rezidenciji u Kartumu, glavnom gradu Sudana, javlja agencija Frans pres. "Ruski ambasador je preminuo večeras u svojoj rezidenciji u Kartumu", navodi se u saopštenju sudanskog… »

Vrhovni sud Indije presudio da je privatnost osnovno pravo

Večernje novosti 24.08.2017
U presudi koja bi mogla da ima značajan uticaj na sistem ličnih dokumenata u Indiji, vrhovni sud te zemlje odlučio je danas da je privatnost osnovno pravo svakog građanina. U presudi koja bi mogla da ima značajan uticaj na sistem ličnih dokumenata u… »

Pronađeno telo nije mornar američkog razarača

RTS 24.08.2017
Ratna mornarica SAD saopštila je da telo koje su našle malezijske snage nije jedan od mornara nestalih posle sudara američkog razarača i tankera sa naftom. Sedma flota američke mornarice navela je da su ostaci medicinski pregledani i da će biti… »

Neverovatno otkriće? Sirija je hemijsko oružje kupila od jedne omražene nuklearne sile

Blic 23.08.2017
Dve isporuke Severne Koreje upućene sirijskoj vladinoj agenciji koja je odgovorna za program hemijskog oružja presretene su tokom poslednjih šest meseci, navodi se u izveštaju Ujedinjenih nacija. Izveštaj je sastavio panel nezavisnih stučnjaka koji… »