Svet arhiva vesti 24.08.2017

Krasnoseljski: Ako odu Rusi, izbiće rat

Danas 24.08.2017
Povlačenje ruskih mirotvoraca iz Pridnjestrovlja izazvaće početak rata u regionu, izjavio je predsednik te nepriznate republike Vadim Krasnoseljski. Mir na našoj zemlji obezbeđuju mirovne snage, pre svih ruske. Ako se povuku mirotvorci, biće rata… »

Islamska država poslala jezivu poruku Trampu: Bitka će se završiti u vašim zemljama (video)

Pravda 24.08.2017
Islamska država je objavila novi video u kome američki dečak preti predsedniku Donaldu Trampu. Dečak na snimku kaže da se zove Jusuf i da je sin američkog vojnika koji se borio u Iraku. "Moja poruka Trampu, marioneti Jevreja: Alah nam je obećao… »

SAD: 16 diplomata na Kubi pretrpelo oštećenje sluha

Dnevnik 24.08.2017
VAŠINGTON : Stejt department je potvrdio danas da najmanje 16 službenika američke ambasade na Kubi oseća posledice takozvanog "zvučnog napada" i pretrpeli su ozbiljno oštećenje sluha, prenosi AP. "Možemo da potvrdimo da najmanje 16 službenika… »

Specijalci tukli žene, šest u Hitnoj

Danas 24.08.2017
U mestu Kruščica kod Viteza, u Bosni i Hercegovini u četvrtak ujutro oko 5 sati došlo je do fizičkog sukoba specijalaca i meštana koji protestuju protiv izgradnje dve hidroelektrane koje bi to izletište uništile. Prema rečima učesnice protesta… »

Kazne za turiste koji ponesu pesak sa plaže

Radio 021 24.08.2017
Poznata po besprekornim plažama, Sardinija će kažnjavati turiste koji žele da ponesu pesak s neke od plaža tog italijanskog ostrva. Prema zakonu koji je stupio na snagu 1. avgusta, za četvoro turista je izrečena kazna od 1.000 evra pošto su… »

Na Biokovu i dalje gori

SEEbiz 24.08.2017
MAKARSKA - Požar na Biokovu, na južnim padinama istočno od vrha Šibenik, izazvan udarom groma prije tri dana, i dalje se razbuktava. Gori manji dio šume takozvanog crnog bora i nisko raslinje te visoke naslage trave i borovih iglica na… »

Misteriozna smrt diplomate: Ruski ambasador u Sudanu pronađen mrtav

Blic 23.08.2017
Ruski ambasador Mirgajas Širinski je večeras pronađen mrtav u svojoj rezidenciji u Kartumu, glavnom gradu Sudana, javlja agencija Frans pres. "Ruski ambasador je preminuo večeras u svojoj rezidenciji u Kartumu", navodi se u saopštenju sudanskog… »

Vrhovni sud Indije presudio - privatnost je osnovno pravo

B92 24.08.2017
Nju Delhi -- U presudi koja bi mogla da ima značajan uticaj na sistem ličnih dokumenata u Indiji, vrhovni sud je odlučio da je privatnost osnovno pravo svakog građanina. Presuda predstavlja odgovor na veliki broj sudskih podnesaka, koji su doveli u… »

Telo: pronađeno nakon sudara tankera nije nestali mornar

Blic 24.08.2017
Ratna mornarica SAD saopštila je danas da telo koje su našle malezijske snage nije jedan od mornara nestalih posle sudara američkog razarača i tankera s naftom. Sedma flota američke mornarice navela je da su ostaci medicinski pregledani i da će biti… »

Sumnjive pošiljke Severne Koreje

Danas 23.08.2017
Severna Koreja pokušala je da pošalje oružje sirijskoj agenciji za hemijsko oružje (SSRC), navode nezavisni stručnjaci u izveštaju koji je dostavljen Savetu bezbednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN) . Nezvisni stručnjaci su otkrili da su u… »