Društvo arhiva vesti 14.01.2018

Padobranac protiv pirata

Danas 14.01.2018
Neočekivane okolnosti često poremete nečije životne planove, a materijalni razlozi nateraju mnoge da se bave poslovima o kojima nisu ni sanjali. Zbog posla i dobre zarade, mnogi građani Srbije primorani su da, privremeno ili na duže, napuste svoj… »

Vozi Miško: Riječanka se provela kao u filmu "Ko to tamo peva" vozeći se autobusom kroz Bosnu

Nedeljnik 14.01.2018
Neću sad spominjati mesta na kojima je Miško stajao jer nemam pojma kako se zovu, a i tome ne bi bilo kraja, ali da je Miško potpuno lud, shvatila sam negde oko Jajca * Neka sirota žena kraj mene grčevito se držala za naslon stolice i tupo zurila u… »

Vučićev izborni pritisak

Danas 14.01.2018
Sledećih pet godina nećemo imati tako česte izbore kao u prethodnih pet – ovom rečenicom završila se Danasova “predsednička” Izborna groznica 4. aprila prošle godine. U tom trenutku protesti “Protiv diktature” bili su tek u začetku, a… »

“Novosti” otkrivaju Srpski fizičari iz saharskog peska "čitaju" prognozu

Večernje novosti 14.01.2018
Meteorolozi i klimatolozi iz Evrope koriste informacije naših stručnjaka. Jedini u svetu svakog dana prognoziramo formiranje takozvanih hladnih oblaka. PESAK iz Sahare je često u oblacima iznad nas. Na svom putu dugom hiljade kilometara čestice iz… »

Kurir TV vesti: Crvene beretke ponovo na okupu?! Šta najavljuju nekadašnji članovi ove jedinice?

Kurir 14.01.2018
Da li se “crvene beretke” ponovo okupljaju? Kada premijer Japana stiže u prvu zvaničnu posetu Srbiji? Šta je poručio Marko Đurić povodom najnovijeg zastrašivanja Srba na Kosmetu? Dočekana Srpska nova godina! Kako se pun turski avion zaustavio… »

Dodikovo tetošenje kavkaskih separatista

Al Jazeera 14.01.2018
Saradnja Republike Srpske i separatističkih kavkaskih republika predstavlja provokaciju upućenu Zapadu, ali i narodima Bosne i Hercegovine. Na proslavi Dana Republike Srpske u višednevnoj poseti boravio je predsednik nepriznate separatističke… »

Obratite pažnju: Ako imate glavobolju u ovo doba dana, odmah posetite doktora!

Kurir 14.01.2018
Gotovo da ne postoji osoba koja se nije susrela sa glavoboljom. Ali, obično mislimo da nije ništa strašno. Kada imate glavobolju to je znak da nešto nije u redu, ali mali broj ljudi koji ga imaju povezuju je sa najgorim mogućim scenarijom, tumorom… »

EU očekuje da se reše ovi problemi između Beograda i Prištine

Alo 14.01.2018
Tehnički dijalog Beograda i Prištine nastavlja se u utorak, a teme razgovora prvenstveno bi trebalo da budu još neprimenjeni dogovori iz Briselskog sporazuma - formiranje Zajednice srpskih opština i energetika, saznaje Tanjug u Briselu. Delegacije… »

I Vi sigurno imate ove dileme: Uz jednostavne savete ovog nastavnika rešićete roditeljske brige

BK TV 14.01.2018
Srđan Plavšić, nastavnik, odlučio je da vrlo jednostavno pomogne roditeljima u njihovoj možda i najvećoj brizi i dilemi. On je dao "konkretan predlog za sve roditelje koje su zvali iz škole da im kažu da njihovo lepo vaspitano dete pravi probleme… »

AMSS: Bez gužvi na putevima i na graničnim prelazima

B92 14.01.2018
Beograd -- Auto.moto savez Srbije saopštio je da je u čitavoj zemlji umeren intenzitet saobraćaja. Kako navode, u postprazničnom peridou na autoputevima i magistralnim i regionalnim putnim pravcima nema većih zadržavanja, a na naplatnim rampama… »