Društvo arhiva vesti 14.01.2018

Internet zavisnika sve više na lečenju

Alo 14.01.2018
Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti, u koje spada i preterana upotreba "pametnih" telefona, društvenih mreža i interneta, svakog dana javlja se mnogo pacijenata. "Fejsbuk", “Instagram”, “Vots-ap”, “Vajber”, onlajn igrice ili onlajn… »

Potraga za otrovanim životinjama

Danas 14.01.2018
U intenzivnoj pretrazi terena u okolini sela Svilojevo, kod Apatina, policijski psi proteklih dana pronašli novih 16 leševa otrovanih životinja. Kako navodi Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, stručnjaci Pokrajinskog zavoda za zaštitu… »

Poetski aforizmi Dušana Lončara

Danas 14.01.2018
Postoji nekoliko tipova satiričara, odnosno aforističara: univerzalni, čiji iskazi se odnose na nesavršenost ljudske prirode, poput Jirži Leca i Efraima Kišona; Dvorski aforističari brinu da ne uvrede / povrede osetljivost sujete i interese… »

Koliko često treba menjati peškire

Radio 021 14.01.2018
Ovo je pitanje oko kojeg se vode debate. Neki ih peru nakon nekoliko nedelja korišćenja, drugi svake nedelje, a većina kada primete da su dobili "čudan" miris. Nakon tuširanja ili pranja kose verovatno ni ne razmišljate o tome da su na peškirima… »

Nova nedelja: Ribe konačno preporođene, Vodolije stavljaju tačku na nesuglasice

Prva 14.01.2018
Šta vas očekuje na ljubavnom, zdravstvenom i poslovnom planu tokom nedelje od 15. do 22. januara. OVAN Hrana Kod Ovnova je i dalje naglašena želja za jakom, teškom, žestoko začinjenom hranom. Iako vam to može doneti manje tegobe sa želucem, više… »

Subvencije za poljoprivredu rastu iz godine u godinu

Alo 14.01.2018
Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke istakao je da grad Beograd iz godine u godinu povećava budžet za subvencije za poljoprivredu. SNS je oštro kritikovao lidera DS Dragana Šutanovca i prethodnu gradsku vlast navodeći da su 2011. godine… »

Grčka će dozvoliti upotrebu kanabisa u medicinske svrhe

N1 Info 14.01.2018
Grčka se sprema da dozvoli upotrebu kanabisa u medicinske svrhe putem amandmana koji će uskoro biti podnet parlamentu i to bi trebalo da privuče investicije, izjavio je pomoćnik grčkog ministra poljoprivrede Janis Cironis. "Za nekoliko nedelja u… »

Krivokapić: Vrhunski uslovi, sjajna ekipa

Politika 14.01.2018
Jedan od najpoznatijih kolorektalnih hirurga u svetu juče s kolegama iz Niša operisao u jednoj od 17 hirurških sala novog Kliničkog centra. Niš – „Imao sam mogućnosti i izuzetne posebne prilike da tokom svoje dugogodišnje karijere kao gost… »

Srbija tone

Vesti online 14.01.2018
Uprkos čestim hvalospevima državnih zvaničnika, nije nikakva tajna da je Srbija daleko ispod evropskog proseka, ali zabrinjava to što kaskamo i za - zemljama regiona. Prema podacima Svetske banke, srpski bruto društveni proizvod je tokom 2016. godine… »

Smrt bandi - sloboda Jugoslaviji

Danas 14.01.2018
Novi roman Marka Vidojkovića "E baš vam hvala", koji se krajem prošle godine pojavio u izdanju "Lagune", i već je mesecima na srpskim i hrvatskim top-listama, dobiće svoje slovenačko izdanje. Jedna od najvećih slovenačkih izdavačkih kuća… »