Društvo arhiva vesti 14.01.2018

Od nekih diploma nikakva korist

Politika 14.01.2018
Sve više je upisnih i diplomiranih studenata, ali ne i onih koji su potrebni ovdašnjem tržištu, pa neki od njih odlaze u inostranstvo i tamo rade poslove sa nižim kvalifikacijama. Već nekoliko godina, izuzev u 2017, u Srbiji se povećava udeo… »

Naučnici vole da sade drveće

Politika 14.01.2018
U dvorištu Instituta za fiziku, na mestu gde su nekada bili kopovi ciglarske gline, a potom smeće, nastaje park po ugledu na onaj na Ušću, posvećen prijateljstvu. Institut za fiziku u Beogradu pominje se često kao jedna od vodećih… »

Kontraudar na „Put svile“: Japan ulazi u Srbiju da parira moćnom azijskom rivalu

Sputnik 14.01.2018
Premijer Japana Šinzo Abe posetiće danas Srbiju. Srbija je jedina zemlja van Evropske unije koju će posetiti japanski premijer, prvi od 1987. O izuzetnoj važnosti posete, za Sputnjik govori japanolog Dragan Milenković, dugogodišnji dopisnik Tanjuga… »

Vučić: Pogodile su me reči Amfilohija, bio sam na ivici da pustim i suzu

Alo 14.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji "Oko" gde je govorio o aktuelnim temama. Izbori u Beogradu Govoreći o beogradskim izborima, Vučić je rekao da će oni biti raspisani ponedeljak ili utorak, a održani 4. ili 11. marta. - To… »

Svi pričaju o SINDROMU MRTVE VAGINE, a mnogi ga nesvesno i PODSTIČU! O čemu je reč?

Prva 14.01.2018
Preispitajte svoje navike u seksu i zapitajte se. Dok se mnoga seksualna pomagala smatraju veoma dobrim za stimulisanje vagine, postoje određene sumnje da vibrator ima negativan uticaj. Mnogi su zagovornici mišljenja da prečesta upotreba vibratora… »

Radojičić prvi na listi SNS za izbore u Beogradu!

Alo 14.01.2018
Predsedništvo Srpske napredne stranke odlučio je danas da će prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, biti prvi na izbornoj listi SNS "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!” na beogradskim izborima. Na… »

Srbi ponovo na meti: Zapalili letinu samohranoj majci šestoro dece na KiM

BK TV 14.01.2018
Zavladao strah u južnoj srpskoj pokrajini. Na Kosovu i Metohiji ponovo je zapaljena letina jedne srpske porodice što je četvrti takav slučaj u poslednjih nekoliko dana. U Suvom Lukavcu zapaljeno je seno i štala koji pripadaju samohranoj majci… »

Ne smiruju se strasti oko Nemanjića: Oglasio se i Bujošević!

BK TV 14.01.2018
Generalni direktor precizirao zahtev RTS-a! "U dopisu koji sam dobio od Programskog saveta RTS-a nigde ne piše da se traži da se serija "Nemanjići" ne emituje dok članovi Programskog saveta ne pogledaju bar pet epizoda", izjavio je generalni direktor… »

Srbija izgubila i od Švedske na EP

Radio 021 14.01.2018
Rukometna reprezentacija Srbije upisala je i drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, pošto je večeras u Splitu u drugom kolu Grupe A izgubila od Švedske sa 25:30 (10:16). Švedsku je do pobede predvodio Albin Lagergren sa pet golova, dok su po… »

"Nisam nudio nikakve funkcije Đilasu i Jankoviću"

Mondo 14.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da nije nudio nikakve funkcije Draganu Đilasu i Saši Jankoviću, jer mu "ne pada na pamet da gazi narodnu volju". Foto: FoNet/Marija Рoković "Da ponudim nekom da bude predsednik, nekom… »