Društvo arhiva vesti 14.01.2018

Sutra je najdepresivniji dan u godini: Ovako treba da se ponašate da biste se osećali dobro!

Kurir 14.01.2018
Zvanično je - ponedeljak 15. januar proglašen je za "Plavi ponedeljak", tačnije - najdepresivniji dan u godini! Ljudi širom sveta će se osećati utučeno i neće moći da pronađu "smisao života". Razlog tome jeste što će većina nas biti svesna… »

Smijeh slobode

Danas 14.01.2018
Gotovo da nema goreg ludila od traženja knjiga koje namah zatrebaju, pored toga što bismo želeli da su uvek tu, kao i ljudi, autori koji su ih napisali. A onda se zbude još nešto dramatičnije zastrašujuće, nedostatno osećanja kada autori nestanu… »

Sankcije zbog"nestalih beba"?!

Vesti online 14.01.2018
Ignorantski odnos države prema evropskim zahtevima da reši problem nestanka beba iz porodilišta širom zemlje mogao bi da košta Srbiju ne samo uvođenja političkih sankcija, već i da njen status u Savetu Evrope dovede pod znak pitanja. Na tom… »

Isterivanje đavola U srpskoj crkvi: Sveštenik koji je prisustvovao ritualu: "Iz njega su navirali neljudski zvukovi. Peo se…

Blic 14.01.2018
- Rekao nam je da je došao sam da potraži pomoć, običan mladić, nalik na sve druge tih godina. Nije imao problem ni da se pričesti, ni celiva ikonu, što mnoge od obično njih muči. Na prvi pogled, ništa nije govorilo da je đavoiman – priča za… »

Susret sa istorijom Masovno u kafane početkom 20. veka

Večernje novosti 14.01.2018
Kako su Beograđani u prošlom i pretprošlom stoleću ispraćali staru i proslavljali novu godinu. Za doček 1976. u Beogradu popijeno 500 vagona pića i pojedeno 1.600 tona mesa. Prvi pisani trag o veselju u novogodišnjoj noći objavljen 1850. godine… »

Severnokorejska „armija lepotica“ (video, foto)

Sputnik 14.01.2018
Samo devojke visoke iznad 163 centimetra i iz „dobrih familija“ mogu učestvovati u nacionalnom severnokorejskom timu navijačica i tako motivisati njihove sportiste i zabavljati publiku. Nakon što se zvanični Pjongjang složio da pošalje sportsku… »

Ne stišava se bura oko nemanjića: Bujošević tvrdi da Programski savet nije tražio da se prekine emitovanje serije

Kurir 14.01.2018
Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević reagovao je danas na juče objavljenu vest da je Programski savet RTS-a zatražilo od Javnog medijskog servisa da ne emituje naredne nastavke igrane televizijske serije o Nemanjićima, dok se na internoj… »

Rasprava o Specijalnom sudu u sredu u Skupštini Kosova?

Jug press 14.01.2018
PRIŠTINA Predsednik Kosova Hašim Tači, premijer Ramuš Haradinaj i predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji ne odustaju od planova da ukinu zakon o Specijalnom sudu za ratne zločine, piše prištinski dnevnik “Gazeta ekspres”. U tekstu se tvrdi… »

RTS objavio skandalozne tvitove zbog nemanjića, a onda ih obrisao: Potpuni haos na tviteru, a evo kako je do toga došlo!

Kurir 14.01.2018
Serija "Nemanjići - Rađanje kraljevine", čiju je prvu epizodu RTS emitovao u novogodišnjoj noći, ne prestaje da diže prašinu. Prva pilot epizoda naišla je na oštre kritike javnosti, posle čega je programski savet zatražio njeno ukidanje… »

Od Grčke do Vogošće: Migranti i izbjeglice smješteni u omladinskom udruženju

Al Jazeera 14.01.2018
Sve više migranta i izbjeglica iz Sirije, Tunisa, Libije, Afganistana i Pakistana stiže u BiH, dok su prihvatni centri popunjeni. Nizam Khediri iz Tunisa i Thabet Alisba iz Sirije pobjegli su iz svojih zemalja, ostavljajući porodice i prijatelje iza… »