Društvo arhiva vesti 14.01.2018

Srpska nova godina veselo dočekana

Studio B 14.01.2018
Beograđani su Srpsku novu godinu dočekali uz veliki vatromet ispred Hrama Svetog Save, kao i uz koncerte na otvorenom ispred zgrade opštine Zvezdara. Veselo je bilo i u drugim gradovima Srbije. Pravoslavna nova godina u narodu se naziva i Mali Božić… »

Vulin sa Dikovićem i Simovićem obišao Mokranje

Studio B 14.01.2018
Naša granica se odlično čuva, sprečen je ilegalni ulazak 22 hiljade migranata, rekao ministar Vulin tokom obilaska pripadnika vojske i policije na graničnom prelazu „Mokranje“ kod Negotina. Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao u pratnji… »

"Stara srpska kontroverza, novac sa Zapada, srce u Rusiji"

B92 14.01.2018
Istoričar Milivoj Bešlin je ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi autokratsku i nacionalističku politiku. On je istakao da je ona, po ključnim karakteristikama i ciljevima, "objektivno bliža" Kremlju nego Briselu. "S druge strane, novac… »

Naslovne strane dnevnih listova: Prelistavanje štampe za 15. januar 2018. godine!

BK TV 14.01.2018
BKTVNews je za vas pripremio pregled naslovnih strana za 15. januar. Dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak donosi ekskluzivne i aktuelne priče iz zemlje i sveta. Dnevni listovi u Srbiji u izdanjima za 15. januar pišu o novim detaljima ubistva… »

O Abeu, Trampu, Makronu, Harčenku, Hojt Jiu...

Mondo 14.01.2018
Dolazak japanskog premijera Šinzo Abea u Srbiju je velika čast i na tu posetu smo veoma ponosni, rekao je predsednik Aleksandar Vučić. Potvrdio je da Makron sigurno dolazi u Srbiju, ali ne zna da li će u Davosu razgovarati sa Trampom. Foto… »

Stručna praksa za studente u domaćim i stranim kompanijama

RTS 14.01.2018
Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu i ove godine realizuje stručnu praksu za studente kako u domaćim tako i u stranim kompanijama koje posluju u Srbiji. U toku je konkurs za stručnu praksu u javnim preduzećima, agencijama i stručnim… »

Donatorski doručak za obnovu Prve kragujevačke gimnazije

Politika 14.01.2018
Kragujevac – U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, koja je četvrtog januara ujutru teško oštećena u podmetnutom požaru, juče u 10 i 30 priređen je donatorski doručak u organizaciji udruženja „300 Kragujevčana”. Pozivu su se odazvali bivši i… »

“Otadžbina” o patrijarhu

Jug press 14.01.2018
KOSOVSKA MITROVICA Izjava njegove svetosti srpskog patrijarha Irineja, da je sam Bog poslao Aleksandra Vučića da spasava Kosovo i Metohiju, je neobična i zbunjujuća ako se pogleda činjenicama u oči, saopštio je danas Narodnu pokret Srba sa Kosova i… »

VIDEO: Snima se nastavak filma i serija "Snowpiercer"

Radio 021 14.01.2018
Reditelj Bong Đun-Ho i producent Park Čan-Vuk već dve godine rade na televizijskom nastavku filma "Snowpiercer". Premisa će ostati ista – voz tutnji u nedogled kroz predele okovane ledom nakon apokalipse, a putnici su jedini preživeli predstavnici… »

Nepoznavanje zakona kao spas od krivične ili prekršajne odgovornosti

Radio 021 14.01.2018
Nepoznavanje zakona i prava nekada nas može spasiti prekršajne i krivične odgovornosti, a nekada nam može naneti i veliku štetu. Zavisi od situacije. Pravilo "Ignorantia legis non excusat" – "Nepoznavanje prava ne opravdava" dugo je važilo u… »