Društvo arhiva vesti 14.01.2018

Srećna nova 7526.: Godina! Mnogi danas računaju vreme po veoma starom kalendaru, a evo kakve veze on ima sa Srbima

Blic 14.01.2018
Stigne li vam danas čestitka za srećnu i berićetnu 7526 godinu, ne uzbuđujte se - niste ušetali u zonu sumraka, mamurluk od sinoć nije toliko jak, niti vas je vremenska mašina preselila 5508 godina unapred. Reč je o veoma starom načinu računanja… »

Srpkinja misteriozne zločine rešava najbolje na svetu!

Alo 14.01.2018
Srpska forenzičarka među devet najboljih na svetu. Dr Dragana Zgonjanin Bosić iz Centra za sudsku medicinu, toksikologiju i molekularnu genetiku Kliničkog centra Vojvodine (KCV) na nedavno održanom Međunarodnom Kongresu Društva za forenzičku… »

Promenjen porez na registraciju automobila

Radio 021 14.01.2018
Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako je objavljeno u Službenom glasniku. Reč je o porezu koji uz obavezno osiguranje, predstavlja najveći deo cene registracije vozila. Inače, prošle godine je… »

Zaboravite na kapi: Japanac otkrio kako se uz pomoć flaše otpušava nos

Sputnik 14.01.2018
Stiže nam vreme viroza, prehlada, gripova i njihovog vernog saputnika — večno zapušenog nosa. Većina nas taj problem rešava kapima za nos, ali problem nastaje kada ih neumereno koristimo, čime oštećujemo nežnu sluzokožu nosa, a uz to i… »

U Blacu startovala 12. međunarodna džipijada

BK TV 14.01.2018
U Blacu je danas startovala 12. Međunarodna manifestacija -Džipijada- Blace 2018. Manifestacija okuplja veliki broj simpatizera ovog vida rekreacije, koji su podstaknuti velikom ljubavlju prema terencima, auto trkama i željom za druženjem. Osnovni… »

Marko (15) ostao bez mame, tate, brata i sestre u saobraćajnoj nesreći pre 3 godine: Danas u svom domu slavi i dočekuje…

Kurir 14.01.2018
Toplinu roditeljskog doma, ljubav, brigu i vaspitanje Marku sada pružaju, njegovi staratelji Milan Nikolić, Markov brat od strica po ocu, sa suprugom Sanjom i sinom Nikolom (4) u Sočanici. O Marku njegovi staratelji imaju samo reči hvale, dobar… »

Ovo je ledeni hotel iz „Igre prestola“ (FOTO, VIDEO)

Sputnik 14.01.2018
Zima je stigla i mada su najnovije epizode globalno popularne serije „Igra prestola“ već godinu dana stare, ljubiteljima serije dostupan je ledeni hotel u Laponiji, u Finskoj, koji je transformisan u sklonište inspirisano ovim fantastičnim… »

Iznenađujuće: Naučnici otkrili - Ako ste rođeni u januaru, ovo vas totalno razlikuje od ostalih!

Srbija danas 14.01.2018
Složićete se sa tim. Tokom godina mnoga istraživanja potvrdila su da godišnje doba u kome je dete rođeno utiče na njegov razvoj. Lomljivost kostiju, psihičke bolesti, pa i inteligencija, jer zavise od sunca i vitamina D. Foto: Profimedia Na razvoj… »

Ko (ne) uvažava Marinu Abramović

Danas 14.01.2018
Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, izjavila je da će čuvena Marina Abramović konačno 2019. godine, na kraju svoje evropske turneje, organizovati veliku retrospektivnu izložbu u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Posle organizovanja svojih… »

Frederik Gro: Neposlušnost je ono što nas humanizuje

Danas 14.01.2018
„Prihvatili smo neprihvatljivo“ (“Nous avons accepté l’inacceptable”), uvodno je poglavlje u studiji nedavno objavljenoj u Francuskoj pod naslovom Désobéir (éd. Albin Michel, 2017). Doslovno – „ne poslušati“, što bismo, bliže duhu… »