Društvo arhiva vesti 14.01.2018

Lajkovac zaslužuje muzej

Vesti online 14.01.2018
Prema anegdoti koja i danas živi među Lajkovčanima, varoš je nastala tako što je kondukter iz prvog voza koji je vukao nadaleko čuveni "ćira" izbacio ženu i muškarca koji su bili bez vozne karte. Oni nisu imali gde, pa su se okućili u blizini… »

Najčudniji običaji venčanja

Radio 021 14.01.2018
Venčanje mnogima predstavlja mešavinu svetih obećanja u crkvi i zabave do zore koja obično sledi. Širom sveta, međutim, postoje razni običaji koji bi nas verovatno naterali da još jednom razmislimo o tome koliko smo stvarno spremni na brak - od… »

Ne postoji nikakva koalicija, to je... Žestoka reakcija Rusije na novi potez Amerikanaca u Siriji!

Pravda 14.01.2018
Odluka SAD o formiranju „pograničnih snaga bezbednosti“ na teritoriji koju kontrolišu u Siriji direktno narušava Povelju UN i suverenitet Sirije, izjavio je predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin… »

Bez bunde nema glamura

Vesti online 14.01.2018
Mala radnja u srcu Beograda, sa starinskim izlogom koji krase bunde od prirodnog krzna miriše na davna vremena, a ispunjena jaknama, šubarama, torbama i starim slikama slavnih mušterija pruža utisak kao da ste u prošlom veku. Zanat koji polako… »

Porodici Dubić i pre dve godine ukraden traktor i paljeno seno

Jug press 14.01.2018
ISTOK Porodici Dubić, kojoj su sinoć u selu Suvi Lukavac zapaljene štala, svinjac i seno, pre dve godine su još uvek nepoznati izvršioci ukrali traktor. Seno im je već jednom paljeno, takodje pre dve godine. Materijalnu štetu od podmetnutog požara… »

KVIZ: Kako je Crna Gora herojski ginula za Srbiju

Sputnik 14.01.2018
„Mojkovačka operacija“ je bila akcija tokom koje je držana odstupnica srpskoj vojsci koja se povlačila prema Skadru. Tri meseca je Sandžačka vojska Kraljevine Crne Gore vodila danonoćne borbe na frontu od Višegrada do Novog Pazara protiv… »

Hleb ubuduće samo od kvalitetnije pšenice

Radio 021 14.01.2018
Vlada Srbije usvojila je pravilnik o klasifikaciji pšenice koji predviđa da se samo visokokvalitetno zrno te žitarice može koristiti za ljudsku ishranu. Kako piše "Blic", razlog za donošenje ovakvog dokumenta leži u činjenici da se na srpskom… »

Hlađenje mozga kao lek za nesanicu? Pomoću ovog uređaja ćete nikad lakše utonuti u san!

Kurir 14.01.2018
Nesanica pogađa svaku treću osobu, pokazuje statistika. U većini slučajeva, uzrok je stres, ali problem može da nastane i zbog bolesti ili nus pojava na određene lekove. Traka za glavu koja hladi mozak trebalo bi da pomogne ljudima koji pate od… »

Utakmica koja je bila sudbonosna za transplantaciju jetre

RTS 14.01.2018
Na izmaku 2016. godine, i na krilima 18.000 delija, košarkaši Crvene zvezde pobedili su moskovski CSKA u utakmici Evrolige. Važno veče za Zvezdu, još važnije za deliju Dušana Škiljevića koji je čekao transplantaciju jetre. Pre neki dan proslavio… »

Ješćemo kvalitetniji hleb!

Alo 14.01.2018
Vlada Srbije usvojila je pravilnik o klasifikaciji pšenice koji predviđa da se samo visokokvalitetno zrno te žitarice može koristiti za ljudsku ishranu. Razlog za donošenje ovakvog dokumenta leži u činjenici da se na srpskom tržištu nije do sada… »