Društvo arhiva vesti 14.01.2018

Vulin sa Dikovićem i Simovićem obišao Mokranje

Dnevnik 14.01.2018
BEOGRAD: Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića pripadnike Zajedničkih snaga Vojske Srbije i MUP… »

Jak vetar u celoj Srbiji, oprezno na putevima

Radio 021 14.01.2018
U većem delu Srbije, osim u Vojvodini, danas se očekuju potencijalno opasne vremenske prilike. Kako je RHMZ najavio, na području skoro cele Srbije nastupiće žuti meteoalarm zbog mogućih snežnih padavina. Prema podacima RHMZ-a, snežne padavine se… »

Uz "Lajbah", Kelte, Topalka...u srpsku Novu foto

Mondo 14.01.2018
Srpska Nova Godina u Srbiji obeležena uz pesmu i igru, bez incidenata... Beograđani su srpsku Novu godinu dočekali uz veliki vatromet ispred Hrama Svetog Save, kao i uz koncerte na otvorenom ispred zgrade opštine Zvezdara. Kod Hrama su nastupili… »

Palma o koalicionom partneru: Dačić sve više liči na Tita

Večernje novosti 14.01.2018
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tvrdi da predsednik SPS Ivica Dačić "sve više liči na Tita" Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tvrdi da predsednik SPS Ivica Dačić "sve više liči na Tita", koji je bio garant… »

Beba-borac, teška svega 400 grama, puštena iz bolnice i stabilno

Radio 021 14.01.2018
Beba Manuši, koja je pri rođenju težila samo 400 grama i bila duga 21 centimetar, nakon više od šest meseci otpuštena je iz dečije bolnice u Indiji kući pošto je "struktura njenog mozga normalna i oči joj se razvijaju kako treba". Manuši je… »

Bura oko "nemanjića": Bujošević: Hajku zbog serije pokrenuli tviteraši

Blic 14.01.2018
Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević kazao je da su kritike nakon prvog emitovanja serije "Nemanjići - Rađanje kraljevine" potekle sa tvitera i predstavljaju "lažnu osudu javnosti", a da će gledaoci svoj sud dati nakon završetka emitovanja… »

U Kraljevini Jugoslaviji najviše se jela šljiva, a pila šljivovica

Vesti online 14.01.2018
Austrijski listovi pišu, a Pravda to 14. januara 1938. prenosi kao glavni tekst na naslovnoj - o tome kako je nakon konferencije u Pešti Austrija "još više učvrstila nezavisnost". - Austrija uvek vidi da je Italija na istoj liniji sa Londonom i… »

Vulin obišao VMC na Slaviji

RTS 14.01.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je uoči dočeka Srpske nove godine zaposlene u Vojnom medicinskom centru Hitna pomoć na Slaviji gde je istakao da je svako ulaganje u Vojsku Srbije, u vojno zdravstvo, ulaganje u standard svih nas, u zdravlje i… »

"Za razvoj opština i gradova 320 mil RSD"

B92 14.01.2018
Beograd -- Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo je za 2018. godinu 320 miliona dinara za razvoj jedinica lokalne samouprave u Srbiji. To je 30 puta više novca nego lane, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za državnu… »

Srpska forenzičarka među devet najboljih u svetu

Politika 14.01.2018
Istraživanje dr Dragane Zgonjanin Bosić postiglo obećavajuće rezultate u rasvetljavanju krivičnih dela, pružajući specifičnu i osetljivu detekciju muške DNK, prvenstveno kod seksualnih zlostavljanja. Novi Sad - Dr Dragana Zgonjanin Bosić iz… »