Politika arhiva vesti 14.01.2018

Kako je Jeličić branio NIN: "Drug Kundak da ne laže"

B92 14.01.2018
Beograd -- Pisac i novinar Dimitrije Boarov ocenio je da je novinar Zoran Jeličić bio jedan od najznačajnijih i najuticajnijih ekonomskih analitičara od 1971. do 1997. Kako kaže, Jeličić je uporno izbegavao da se "udvara" čak i čitaocima, a… »

Novi zakon uređuje upotrebu zastava nacionalnih manjina

Politika 14.01.2018
Podatak o nacionalnoj pripadnosti, na lični zahtev, moći će da bude unet u matične evidencije, a aktivira se i budžetski fond za informisanje na jezicima manjinskih zajednica. Već od ove godine narodni poslanici koji pripadaju nacionalnoj manjini… »

Vučić: Ugovor s Vansijem mi je kao pesma...

Politika 14.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je dogovor o koncesiji za aerodrom Nikola Tesla najbolji primer i dokaz koliko je Srbija drugačija, kao i kolika je razlika između vlasti i opozicije, te ko govori istinu, a ko ne. Vučić je sinoć… »

Abe: Postoji pojačano interesovanje japanskih kompanija za Srbiju

Blic 14.01.2018
Japanski premijer Šinzo Abe ocenio je da Srbija drži ključ stabilnosti u regionu zapadnog Balkana, i najavio intenziviranje saradnje dve zemlje u narednom periodu. Abe, koji danas stiže u posetu Srbiji, izrazio je očekivanje da će s predsednikom… »

Hirurg, balerina, profesor: Ko je u prvih 20 na listi SNS za Beograd

Blic 14.01.2018
Srpska napredna stranka utvrdila je danas konačnu izbornu listu za predstojeće izbore u Beogradu, na kojoj, među prvih 20, gotovo da nema političara, a prvi na listi je hirurg dr Zoran Radojičić. Druga na listi, je balerina Aja Jung (1972)… »

Ko je u prvih 20 na listi SNS za Beograd

RTS 14.01.2018
Srpska napredna stranka utvrdila je konačnu izbornu listu za predstojeće izbore u Beogradu, na kojoj, među prvih 20, gotovo da nema političara, a prvi na listi je hirurg dr Zoran Radojičić. Profesor doktor Zoran Radojičić, prvi na izbornoj listi… »

Abe: Srbija drži "ključ stabilnosti" na Zapadnom Balkanu

RTV 14.01.2018
BEOGRAD - Srbija drži "ključ stabilnosti" u regionu Zapadnog Balkana, istakao je japanski premijer Šinzo Abe, uoči sutrašnje zvanične posete Srbiji, naglašavajući važnost srpsko-japanskih veza sa stanovišta jedinstva Evrope, s kojom Japan deli… »

Vučić: Bio sam na ivici suza zbog izjave Amfilohija

Insajder 14.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za RTS da ga je povredila izjava mitropolita Amfilohija da njegova politika vodi "izdaji Srbije i Kosova". Vučić je rekao da su ga reči mitropolita crnogorsko-primorskog lično pogodile, da je zbog toga… »

Dogovorena poseta privrednika Burse Novom Pazaru i Beogradu (FOTO)

RTV Novi Pazar 14.01.2018
Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se u Bursi sa potpredsednikom Vlade Turske Hakanom Čavušogluom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje i realizaciji… »

Ivan Tasovac o Vučiću: Bolje da te gnu ujede, nego da ne čuješ telefon kada te zove

Nedeljnik 14.01.2018
Na opasku da nije ispunio očekivanja "takozvane druge Srbije", Tasovac je uzvratio da ni "druga Srbija" nije ispunila njegova očekivanja. Direktor Beogradske fiharmonije Ivan Tasovac ne kaje se što je prihvatio funkciju ministra kulture i informisanja… »