Politika arhiva vesti 14.01.2018

DSK za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji i protiv ukidanja Specijalnog suda

Novi magazin 14.01.2018
Poslanici Demokratskog saveza Kosova (DSK) će glasati za demarkaciju granice sa Crnom Gorom i protiv ukidanja Zakona o specijalnom sudu, izjavio je generalni sekretar DSK Ismet Bećiri. On je za portal Indekonline rekao da će poslanici DSK biti protiv… »

SNS: Usvojena izborna lista Za Beograd

Alo 14.01.2018
Na sednici Predsedništva i GO Beograd Srpske napredne stranke, danas je usvojena izborna lista za gradske izbore u Beogradu, pod nazivom "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!", saopštila je ta stranka. "Predsedništvo SNS zaključilo je da… »

Svedok sa Kosova: Martovsko nasilje organizovali kriminalci uz podršku službi i ratnih stranaka

Insajder 14.01.2018
Svedok Specijalnog tužilaštva Kosova Škumbin Mehmeti tvrdi da je nasilje u martu 2004. organizovala jedna kriminalna grupa, uz podršku ratnih stranaka, tajne službe i velikih porodica, prenosi portal KoSSev. Krajem 2001. godine na Kosovu je formirana… »

"Njujork tajms" o Specijalnom sudu za OVK: Svi zločinci da odgovaraju!

BK TV 14.01.2018
Pokušaji kosovskih političara da ukinu Specijalni sud za ratne zločine, formiran da procesuira zločine koje su činili Albanci, prete da "naruše odnose" Prištine sa zapadnim saveznicima, objavio je danas "Njujork tajms". U tekstu pod naslovom "Oči… »

(Kurir TV) ovako japanci pokazuju prijateljstvo: Evo zašto ih Srbi vole, iako su na dalekom Istoku!

Kurir 14.01.2018
Ovi susreti samo su nastavak dobrih diplomatskih odnosa sa "zemljom izlazećeg sunca", koje je još kralj Milan Obrenović inicirao 1882. kada je uputio pismo japanskom caru Meiđiju. Od tada Srbija neguje dobre odnose sa Japancima, koji su bili… »

Opozicija pita otkud u Skupštini RS uniformisani pripadnici organizacije „Srbska čast"

Insajder 14.01.2018
Opozicioni Narodni demokratski pokret (NDP) zahteva da se rukovodstvo Skupštine Republike Srpske izjasni o prisustvu pipadnika paravojne formacije "Srbska čast" u prostorijima parlamenta RS. NDP traži od rukovodstva Narodne skupštine RS da objasni ko… »

Njujork tajms: Oči sveta uprte u Kosovo zbog Specijalnog suda za zločine OVK

Insajder 14.01.2018
Pokušaji kosovskih političara da ukinu Specijalni sud za ratne zločine, formiran da procesuira zločine koje su počinili Albanci, prete da naruše odnose Prištine sa zapadnim saveznicima koji su podržali Kosovo da se odvoji od Srbije, ocenjuje… »

Stvaranje nove Jugoslavije, ali sa još jednom članicom?!

BK TV 14.01.2018
Da li je ovo moguće? Čuveni britanski novinar Nil Klark tvrdi da svi problemi u regionu proizilaze iz nasilnog raspada multietničke Jugoslavije u devedesetima, što je proces koji su zapadne sile podržavale, pa i aktivno ohrabrivale. Dok je NATO… »

Palma: Dačić sve više liči na Tita!

BK TV 14.01.2018
Dragan Marković, predsednik Jedinstvene Srbije kaže da predsednik SPS Ivica Dačić "sve više liči na Tita", koji je bio garant stabilnosti Jugoslavije, baš kao što je danas Dačić, kada je u pitanju Srbija. STVARANJE NOVE JUGOSLAVIJE, ali sa još… »

Palma: Zna se ko je novi Tito

Sputnik 14.01.2018
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tvrdi da predsednik SPS-a Ivica Dačić „sve više liči na Tita“, koji je bio garant stabilnosti tadašnje Jugoslavije, baš kao što je „Dačić garant stabilnosti današnje Srbije“. Po… »