Politika arhiva vesti 14.01.2018

Ko brani Srbe — leti s Fejsbuka

Sputnik 14.01.2018
Internet je bio sinonim slobode dok njegov uticaj nije postao veliki. Možemo i danas sve da objavimo na internetu, samo ne možemo sve da objavimo na konkretnom sajtu ili društvenoj mreži. „Ko brani Srbe — leti sa Fejsbuka: U Nemačkoj sve više… »

Bekuta i macura: Vojo, razbile bismo te na izborima!

Kurir 14.01.2018
Lider SRS Vojislav Šešelj u ozbiljnom je bedaku otkad su izašle kvote na kladionicama za beogradske izbore, na kojima stoji jako loše - za njega bi glasalo znatno manje građana nego za portparolku Hitne pomoći Nadu Macuru, estradne zvezde Anu… »

Oči sveta uprte u Kosovo, američki mediji sada imaju novu metu

Sputnik 14.01.2018
„Njujork tajms“ objavio je tekst u kome ukazuje da pokušaji kosovskih političara da ukinu Specijalni sud za ratne zločine, formiran da procesira zločine koje su činili Albanci, prete da „naruše odnose“ Prištine sa zapadnim saveznicima. U… »

Brisel:U fokusu ZSO i energetika

Studio B 14.01.2018
Tehnički dijalog Beograda i Prištine nastavlja se u utorak, a teme razgovora prvenstveno bi trebalo da budu još neprimenjeni dogovori iz Briselskog sporazuma – formiranje Zajednice srpskih opština i energetika, saznaje Tanjug u Briselu. Delegacije… »

Balkan spasava samo nova Jugoslavija, ali sa još jednom neočekivanom članicom

Sputnik 14.01.2018
Svi problemi u regionu proizlaze iz nasilnog raspada multietničke Jugoslavije u devedesetima, što je proces koji su zapadne sile podržavale, pa i aktivno ohrabrivale, navodi se u komentaru čuvenog britanskog novinara Nila Klarka. Sve potencijalne… »

Bešlin: Vučić vodi politiku koja je bliža Kremlju nego Briselu

Beta 14.01.2018
Istoričar Milivoj Bešlin je ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi autokratsku i nacionalističku politiku, koja je, po ključnim karakteristikama i ciljevima, "objektivno bliža" Kremlju nego Briselu. "S druge strane, novac koji Srbija… »

Đurić: Zaustaviti teror protiv srpskog stanovništva

Sputnik 14.01.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio „sramotne i kukavičke napade“ na imovinu Srba na Kosovu i ocenio da je veoma neodgovorno to što međunarodna zajednica nije preduzela aktivnije korake kako bi se ovaj… »

Palma: Dačić je isti Tito!

Alo 14.01.2018
Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma objasnio je zašto lider socijalista liči na Josipa Broza Tita. Lider socijalista Ivica Dačić i Josip Broz Tito jedan pored drugog - da, to može da se vidi na kalendaru SPS-a i JS-a za 2018. godinu… »

Saopštenje Uprave za sprečavanje pranja novca konfuzno, Vulin tvrdi da je sve razjašnjeno

Insajder 14.01.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da je Uprava za sprečavanje pranja novca potvrdila da tetka njegove supruge postoji i da je stan isplaćen pre nego što je postao funkcioner. Međutim, u izveštaju koji je Uprava po zakonu dostavila Insajderu… »

VOICE: Radio-televizija Vojvodine na korak od bankrota

Novi magazin 14.01.2018
Radio-televizija Vojvodine nalazi se u veoma teškoj finansijskoj situaciji i ukoliko nastavi da posluje na ovaj način u narednom periodu preti joj bankrot, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE). Podaci do kojih je došao… »