Politika arhiva vesti 14.01.2018

U trci lekari, dekani, umetnici, sportisti...

Politika 14.01.2018
Direktor Univerzitetske dečje klinike u Beogradu i profesor Medicinskog fakulteta dr Zoran Radojičić prvi je na listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd”. Lekar omiljen kod najmlađih pacijenata, koji je u Oksfordskoj enciklopediji… »

Đurić: Sramotni i kukavički napadi na Srbe na Kosovu

B92 14.01.2018
Beograd -- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio "sramotne i kukavičke napade" na imovinu Srba na Kosovu. Kako navodi, veoma je neodgovorno to što međunarodna zajednica nije preduzela aktivnije korake kako bi se… »

Tači i Haradinaj ne odustaju: U sredu o ukidanju suda za zločine OVK

Večernje novosti 14.01.2018
Prištinski list "Gazeta ekspres" piše da glavni kosovski zvaničnici - predsednik Hašim Tači, premijer Ramuš Haradinaj i predsedavajući skupštine Kadri Veselji, ne odustaju od planova da ukinu zakon o Specijalnom sudu za ratne zločine. Prištinski… »

Vulin: Dokazano da moja supruga ima tetku u Kanadi i da je stan isplaćen

Beta 14.01.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Uprava za sprečavanje pranja novca potvrdila da tetka njegove supruge u Kanadi postoji i da je isplatio stan pre nego što je postao funkcioner. Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je, po… »

Brisel: U fokusu pregovora ZSO i energetika

RTS 14.01.2018
Tehnički dijalog Beograda i Prištine nastavlja se u utorak, a teme razgovora prvenstveno bi trebalo da budu još neprimenjeni dogovori iz Briselskog sporazuma - formiranje Zajednice srpskih opština i energetika, saznaje "Tanjug" u Briselu. Delegacije… »

Brnabić: Uključiću se u kampanju za beogradske izbore

Novi magazin 14.01.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje vrlo "prljavu kampanju" za izbore u Beogradu i najavila da će se uključiti u tu kampanju, u meri u kojoj joj to dozvoli njeno radno mesto. "Očekujem izuzetno prljavu kampanju u kojoj se ne biraju… »

Abe sutra u Srbiji, Vučić domaćin

B92 14.01.2018
Beograd -- Premijer Japana Šinzo Abe i delegacija japanskih privrednika počinju u ponedeljak posetu Srbiji. Abe će tom prilikom razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i drugim zvaničnicima. Abe je prvi japanski… »

Živković i Janjušević: RTS i REM bez odgovora na zahtev opozicije

Beta 14.01.2018
Predstavnici opozicije još nisu dobili odgovor na zahteve kojima su od Radio televizije Srbije (RTS) i Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zatražili da počnu da poštuju zakon i medijske standarde, izjavili su danas lider Nove stranke Zoran… »

Šutanovac: Možda se budemo zvali "Lista protiv Aleksandra Vučića"

Novi magazin 14.01.2018
Lider Demokratske stranke (DS) i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac izjavio je da se na beogradskim izborima bira tim koji može da napravi promene, a ne pojedinac. Šutanovac je u intervjuu za Blic od nedelje rekao da koalicija koja… »

SNS: Subvencije za poljoprivredu rastu iz godine u godinu

Večernje novosti 14.01.2018
Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke istakao je da grad Beograd iz godine u godinu povećava budžet za subvencije za poljoprivredu. Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke istakao je da grad Beograd iz godine u godinu povećava budžet za… »