Politika arhiva vesti 14.01.2018

Vučić: Izbori 4. ili 11 marta, prvi na listi dr. Zoran Radojičić

SEEbiz 14.01.2018
BEOGRAD - Sutra ili prekosutra biće raspisani beogradski izbori, a održaće se 4. ili 11 marta, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je za RTS rekao da će konačnu odluku o datumu doneti predsednica parlamenta Maja Gojković… »

Đurić: Napadi na imovinu Srba organizovana kampanja zastrašivanja

Beta 14.01.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić čestitao je gradjanima Kosova i Metohije Novu godinu po julijanskom kalendaru i naglasio da veliki broj napada na imovinu Srba i paljenje njihove letine uoči praznika predstavlja organizovanju… »

Njujork tajms: Oči sveta uprte u Kosovo zbog Specijalnog suda

Beta 14.01.2018
Pokušaji kosovskih političara da ukinu Specijalni sud za ratne zločine, formiran da procesuira zločine koje su počinili Albanci, prete da naruše odnose Prištine sa zapadnim saveznicima koji su podržali Kosovo da se odvoji od Srbije, ocenjuje… »

Vulin: Dokazano da moja supruga ima tetku u Kanadi i da je stan isplaćen

SEEbiz 14.01.2018
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Uprava za sprečavanje pranja novca potvrdila da tetka njegove supruge u Kanadi postoji i da je isplatio stan pre nego što je postao funkcioner. Uprava za sprečavanje pranja novca… »

Dijalog Beograda i Prištine: U fokusu ZSO i energetika

Večernje novosti 14.01.2018
Tehnički dijalog Beograda i Prištine nastavlja se u utorak, a teme razgovora prvenstveno bi trebalo da budu još neprimenjeni dogovori iz Briselskog sporazuma - formiranje Zajednice srpskih opština i energetika. Tehnički dijalog Beograda i Prištine… »

Brnabić: Uključiću se u kampanju za beogradske izbore

Beta 14.01.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje vrlo "prljavu kampanju" za izbore u Beogradu i najavila da će se uključiti u tu kampanju, u meri u kojoj joj to dozvoli njeno radno mesto. "Očekujem izuzetno prljavu kampanju u kojoj se ne biraju… »

Premijer Japana Šinzo Abe sutra u Srbiji

Beta 14.01.2018
Premijer Japana Šinzo Abe i delegacija japanskih privrednika počinju sutra posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i drugim zvaničnicima. Abe je prvi japanski premijer koji dolazi u… »

Živković i Janjušević: RTS i REM bez odgovora na zahtev opozicije

Beta 14.01.2018
Predstavnici opozicije još nisu dobili odgovor na zahteve kojima su od Radio televizije Srbije (RTS) i Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zatražili da počnu da poštuju zakon i medijske standarde, izjavili su danas lider Nove stranke Zoran… »

Šutanovac o "Listi protiv Vučića", Brnabić očekuje prljavu kampanju

Radio 021 14.01.2018
Lider Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac izjavio je da se na beogradskim izborima bira tim koji može da napravi promene, a ne pojedinac. Šutanovac je u intervjuu za Blic rekao da koalicija koja ga je kandidovala… »

SNS: Subvencije za poljoprivredu rastu iz godine u godinu

Večernje novosti 14.01.2018
Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke istakao je da grad Beograd iz godine u godinu povećava budžet za subvencije za poljoprivredu. Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke istakao je da grad Beograd iz godine u godinu povećava budžet za… »