Arhiva vesti 28.01.2018

DSS: predala izbornu listu

Blic 27.01.2018
Demokratska stranka Srbije (DSS) predala je večeras izbornu listu kandidata za odbornike za izbore u Beogradu 4. marta. Listu DSS od 75 kandiata, svojim potpisima podržalo je blizu 2.500 građana. Predsednik DSS i njihov kandidat za gradonačelnika… »

POKUŠAJ OTMICE ili hir deteta u OŠTRELJU

Ist media 28.01.2018
BOR, (foto: Ist Media) Roditelji maloletnika starog devet godina iz sela Oštrelj, prijavili su policiji pokušaj otmice svog maloletnog sina, saznaje danas Ist Media. Maloletnik je roditeljima juče ispričao da je čovek, čiji lik nije zapamtio, stao… »

Kitarovićeva: Neodgovorno ponašanje Slovenije

Sputnik 28.01.2018
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je žaljenje zbog slanja kazni hrvatskim ribarima, ocenivši da je reč o neodgovornom ponašanju Slovenije zbog kog može da dođe do eskalacije stanja. Komentarišući odluku hrvatske policije koja… »

Beriša: U vreme Miloševića na Kosovu vladao aparthejd

Novi magazin 28.01.2018
Reditelj iz Prištine Fatos Beriša izjavio je večeras u Sarajevu da je na Kosovu u vreme vlasti predsednika Srbije Slobodana Miloševića "vladao aparthejd", dok su danas gradjani Kosova "najizolovaniji u Evropi" jer su jedino njima potrebne vize za… »

Tužilaštvo Kosova: Ničeg konkretnog u otkrivanju ubice Ivanovića

Beta 28.01.2018
Državno tužilaštvo Kosova intenzivno radi na otkrivanju izvršioca ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ali do sada nema ničega konkretnog, izjavio je portparol Državnog tužioca Kosova Ekrem Ljutfiu. "Intenzivno radimo na… »

Požari na Bajkalu i jugozapadu Sibira, sedmoro poginulih

RTS 28.01.2018
U požarima koji su izbili u turističkom centru na Bajkalskom jezeru i na jugozapadu Sibira u Rusiji, poginulo je sedam osoba, među kojima su dve maloletne osobe, a povređeno je 12 ljudi. Portparol ogranka ruskog Istražnog komiteta za region Irkutsk… »

VIDEO: Žoc ošamario igrača na tajm-autu

Vesti online 28.01.2018
Fenerbahče je u 16. kolu turske lige kao gost izgubio od Banvita 63:61. Ovakav razvoj događaja se nikako nije dopao treneru Željku Obradoviću. Srpski stručnjak nije bio zadovoljan igrom Meliha Mahmutoglua, pa ga je tokom jednog tajm-auta ošamario… »

Zvizdić: Počinioci ratnih zločina skrivaju se u Srbiji i Hrvatskoj

Beta 28.01.2018
Hiljade slučajeva počinilaca ratnih zločina na području Bosne i Hercegovine još nisu procesuirane, a mnogi od njih uspešno izbegavaju krivično gonjenje skrivajući se u Srbiji i Hrvatskoj, rekao je danas u Sarajevu predsednik Saveta ministara… »

"Van granica živi oko pola miliona Crnogoraca"

Vesti online 28.01.2018
Direktor crnogorske vladine Uprave za dijasporu Predrag Mitrović kaže da, prema raspoloživim podacima, oko 500.000 ljudi poreklom iz Crne Gore živi van granica. Mitrović je za podgoričku "Pobjedu" izjavio da to odgovara grubim procenama da najmanje… »

Terorizam Uhapšen Avganistanac sa detonatorima u rancu

Večernje novosti 28.01.2018
Pripadnici grčke policije za borbu protiv terorizma uhapsili su u Atini jednog stranog državljanina, Avganistanca koji je u rancu imao sedam električnih i elektronskih detonatora i nekoliko lažnih ličnih karata. Pripadnici grčke policije za borbu… »