Regioni arhiva vesti 11.06.2018

Građani blokirali kružni tok kod krsta, intervenisala policija (VIDEO) (FOTO)

Ritam grada Kg 11.06.2018
Kragujevčani su i danas popodne oko 17 sati blokirali ulaz u grad na kružnom toku kod krsta zahtevajući od države jeftinije gorivo, ali je intervenisala policija i rasturila blokadu. Kako Ritam grada saznaje građane koji su želeli da iskažu miran… »

Pravnici: Građani imaju pravo na spontana okupljanja

Ritam grada Kg 11.06.2018
Građani koji protestuju nezadovoljni cenama goriva u Srbiji imaju pravo na spontana okupljanja, a vlast ne razume suštinu njihovog protesta i strahuje jer takva okupljanja mogu biti model bunta protiv nekih budućih teških odluka koje vlast mora da… »

Direktorka zadovoljna prijemnim za IT odeljenje

Jug press 11.06.2018
LESKOVAC Više smo nego zadovoljni načinom na koji je protekao prijemni za novo IT odelenje“ rekla je direktorka Gimnazije Dragana Cvetanović i dodala je Leskovac bio jedan od punktova u Srbiji gde je polagan prijemni. „Kod nas je došlo 143… »

"Osuđivali su me, nisu verovali da mi je loše": Kragujevčanka vodi tešku bitku kako bi očuvala zdravlje

iKragujevac 11.06.2018
Mnoge poznate ličnosti otvoreno su pričale o svojim bolestima, ali svojim vedrim stavom pokušavaju da prebrode sve teške trenutke i da svojim primerom pruže podršku svima koji poput njih prolaze kroz isto. Glumica Sofija Rajović (29) skoro dve… »

Počinje obeležavanje 53-godišnjice rada niškog Univerziteta

Južne vesti 11.06.2018
Promocija doktora nauka, dodela priznanja najboljim studentima, predavanja, književne večeri, koncerti i izložbe biće organizovani tokom ove nedelje, povodom obeležavanja 53 godine postojanja i rada Univerziteta u Nišu. Od ponedeljka 11. juna do… »

Bez vode Bubanj, Pasi Poljana, Minovo naselje i viši delovi Palilule

Južne vesti 11.06.2018
Zbog velike havarije na vodovodnoj mreži, kako saopštavaju iz niškog Vodovoda bez vode ostaju ulice u višim delovima grada, kao što su Ulica Braće Ignjatovića, Njegoševa, Kovanlučka, kao i naselje Bubanj, Pasi Poljana i Minovo naselje. Kvar i na… »

OD BIHORA DO ISTANBULA – Tragom sandžačkih muhadžira

Sandžak press 11.06.2018
Piše: dr. Harun Crnovršanin Historija Sandžaka i bošnjačkog naroda u njemu je dugo vremena bila nepravedno zapostavljena, reklo bi se čak i skrivana od naučne javnosti. Međutim, sa pojavom knjiga naših poznatih i hrabrih intelektualaca, kao što… »

SNS isključio Sanju Stajić

Južne vesti 11.06.2018
Aktuelna predsednica Skupštine Merošine i bivša predsednica te Opštine Sanja Stajić isključena je iz Srpske napredne stranke jer "nije prošla stranačku kontrolu", navodi se na sajtu naprednjaka. Međutim, Stajićeva tvrdi da je niko iz stranke… »

Za rekonstrukciju Trga u Nišu očekuju se pare iz Ministarstva privrede

Južne vesti 11.06.2018
Najavljena rekonstrukcija Trga kralja Milana, kojom će deo kod "konja" dobiti novi izgled, finansiraće se najvećim delom najverovatnije novcem koji je Ministarstvo privrede dodeljuje na konkursu. Kako kažu iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj… »

Vasić: Uveliko se pripremamo za Školske olimpijske igre, očekujemo preko 10.000 takmičara i gostiju

Pirotske vesti 11.06.2018
Čestitajući najuspešnijim učenicima – sportistima, koji su sa velikim uspehom predstavljali naš grad širom zemlje na sportskim borilištima, gradonačelnik Vasić pozvao je sve sportiste, ali i volontere, da se pripremaju za 2020. godinu, kada će… »