Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Vlada Makedonije: Odluka Ivanova bila očekivana i neće uticati na primenu dogovora sa Grčkom

Novi magazin 26.06.2018
Odluka predsednika Makdonije da ne potpiše dogovor sa Grčkom bila je očekivana i neće uticati na primenu tog sporazuma, saopštila je danas makedonska vlada. Pprtparol Vlade Makdonije Mile Bošnjakovski je za državnu agenciju MIA rekao da odluka… »

Zašto se EU podelila?

Vesti online 26.06.2018
Zemlje članice EU podeljene su oko mogućnosti da daju "zeleno svetlo" Makedoniji i Albaniji za početak pristupnih pregovora. Žestoka debata 25 zemalja članica sa jedne i Francuske, Holandije i Danske sa druge strane, još traje na sastanku ministra… »

Potpukovniku Husoviću pritvor do 72 sata

Vesti online 26.06.2018
Potpukovniku Vojske Crne Gore Eminu Husoviću, koji je juče pucao u prostorijama Ministarstva odbrane, nakon saslušanja u tužilaštvu, određen je pritvor do 72 sata. Pozivajući se na svoja saznanja portal RTCG, prenosi da će Husović već danas biti… »

Ivanov odbio potpisati ratifikaciju sporazuma o imenu

Al Jazeera 26.06.2018
Makedonija nema plan B, a gotovo 80 posto građana želi članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u, kaže premijer Zoran Zaev. Makedonski predsjednik Đorge Ivanov donio je odluku da ne potpiše Ukaz o proglašenju Zakona o ratifikaciji sporazuma o imenu s… »

Odnosi Londona i Banjaluke: Ko špijunira, a ko se pravi Englez?

RTV 26.06.2018
BANJALUKA/SARAJEVO - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski obaveštajci ne dolaze u BiH radi fer i poštenih izbora, nego s namerom da ojačaju centralizaciju BiH i da kreiraju izbore koji bi omogućili strukturu za realizaciju… »

Izlaganje Aleksandra Šešelja i odgovor Andreja Plenkovića

N1 Info 26.06.2018
Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj je na jesenjem zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope nazvao premijera Hrvatske Andreja Plenkovića "liderom neonacističkog režima u srcu Evrope koji tretira Srbe kao građane… »

"Sve spremno za opoziv predsednika, čekamo pravi trenutak"

B92 26.06.2018
Skoplje -- Poslanik Demokratske unije za integracije (DUI) Artan Grubi izjavio je da je "sve spremno za opoziv" predsednika Makedonije Đorđa Ivanova. On je dodao da se čeka "pravi trenutak" kako bi ta inicijativa bila prosleđena Sobranju, javljaju… »

Mesić i Gotovina kao Džaka i Šaćiri (foto)

Sputnik 26.06.2018
Provokacijama sklapanjem ruku u simbol „albanskog orla“ pridružili su se i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić i Ante Gotovina. Društvenim mrežama kruže njihove slike podrške Albancima iz švajcarske reprezentacije Granitu Džaki i… »

FIFA kaznila i Hrvatski nogometni savez

Slobodna Evropa 26.06.2018
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 13.000 švicarskih franaka (oko 83.000 kuna ili oko 11.000 eura) zbog nekoliko incidenata navijača za vrijeme utakmice protiv Argentine. FIFA je kaznila HNS zbog… »

Gorelo naselje kod Tivta

Večernje novosti 26.06.2018
U velikom požaru koji je u utorak izbio u neformalnom romsko-egipćanskom naselju Lovanja kod Tivta, pričinjena je veća materijalna šteta, ali se na sreću sve završilo bez ljudskih žrtava. U VELIKOM požaru koji je u utorak izbio u neformalnom… »