Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Vlada makedonije poručila: Odluka Ivanova neće uticati na primenu dogovora sa Grčkom!

Kurir 26.06.2018
SKOPLJE - Odluka predsednika Makdonije da ne potpiše dogovor sa Grčkom bila je očekivana i neće uticati na primenu tog sporazuma, saopštila je danas makedonska vlada. Portparol Vlade Makdonije Mile Bošnjakovski je rekao da odluka predsednika države… »

Pregovori EU-a sa Skopljem i Tiranom odgođeni za 2019. godinu

Al Jazeera 26.06.2018
Početak pregovora o pridruživanju sa Makedonijom I Albanijom u junu sljedeće godine, odlučeno na Vijeću za opće EU-a u Luksemburgu. Početak pregovora o pridruživanju Evropskoj uniji sa Albanijom i Makedonijom neće se realizirati prije juna 2019… »

Potpukovnik se branio ćutanjem

Večernje novosti 26.06.2018
Pripadnik vojske Crne Gore Emin Husović u utorak saslušan kod tužioca. U zgradi Ministarstva odbrane pokušao da ubije Almu Ljuljanaj. POTPUKOVNIK Vojske Crne Gore Emin Husović koji je u ponedeljak u zgradi Ministarstva odbrane pokušao da ubije Almu… »

Ivanov šalje akt u Sobranje na „popravni“; Zaev: Podneću ostavku ako referendum ne uspe

Večernje novosti 26.06.2018
Predsednik Makedonije odbio da potpiše Ukaz o Zakonu ratifikacije sporazuma sa Grčkom. Ivanov: Sporazum nesaglasan sa Ustavom. Zaev: Ako referendum ne uspe – ostavka. SKOPLjE OD STALNOG DOPISNIKA Makedonski predsednik Đorđe Ivanov nije potpisao ukaz… »

Dodik o namerama britanskih obaveštajaca: Neće uspeti

B92 26.06.2018
Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski obaveštajci ne dolaze u BiH radi fer i poštenih izbora. Kako je rekao, oni dolaze s namerom da ojačaju centralizaciju BiH i da kreiraju izbore koji bi omogućili strukturu… »

Srbija uputila 'oštar protest' Savjetu Evrope zbog Plenkovića

Slobodna Evropa 26.06.2018
Delegacija Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope uputila je "oštar protest" predsednici tog tela Lilijen Mari Paskije i tražila hitan sastanak, zbog, kako su naveli, "skandaloznog" obraćanja premijera Hrvatske Andreja Plenkovića. Kako se… »

"Sve spremno za opoziv predsednika, čekamo pravi trenutak"

B92 26.06.2018
Skoplje -- Poslanik Demokratske unije za integracije (DUI) Artan Grubi izjavio je da je "sve spremno za opoziv" predsednika Makedonije Đorđa Ivanova. On je dodao da se čeka "pravi trenutak" kako bi ta inicijativa bila prosleđena Sobranju, javljaju… »

Provokacije: I Mesić i Gotovina sklopili orla

Mondo 26.06.2018
Provokacijama sklapanjem ruku u simbol "albanskog orla" pridružili su se i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić i Ante Gotovina. Foto: Laurent Gillieron/Keystone via AP Društvenim mrežama kruže njihove slike podrške Albancima iz švajcarske… »

FIFA kaznila i Hrvatski nogometni savez

Slobodna Evropa 26.06.2018
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 13.000 švicarskih franaka (oko 83.000 kuna ili oko 11.000 eura) zbog nekoliko incidenata navijača za vrijeme utakmice protiv Argentine. FIFA je kaznila HNS zbog… »

Veliki požar u romskom naselju kod Tivta: Izgorele barake, automobili i kamioni (foto)

Kurir 26.06.2018
U velikom požaru koji je jutros oko jedan sat izbio u neformalnom romsko-egipćanskom naselju Lovanja kod Tivta, pričinjena je veća materijalna šteta, ali se na sreću sve završilo bez ljudskih žrtava. Prema rečima načelnika Službe zaštite i… »