Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Vlada Makedonije zadovoljna odlukom EU

N1 Info 26.06.2018
Vlada u Skoplju je večeras saopštila da je odluka EU da Makedonija započne pregovore za članstvo u junu 2019. veliko priznanje za tu zemlju i istakla da ostaje na reformskom kursu. "Pred nama je konkretan cilj… Sada građani Makedonije mogu da kažu… »

Rama u akciji „Ne plaši se orla“: Račun za Šaćirija i Džaku

Sputnik 26.06.2018
Premijer Albanije Edi Rama otvorio je račun u jednoj banci u Albaniji i pozvao zainteresovane da doniraju novac, kako bi se platila kazna za švajcarske reprezentativce Džerdana Šaćirija i Granita Džaku. U akciji nazvanoj „Ne plaši se orla“… »

Tek sledi haos: Ivanov nije potpisao dogovor

Mondo 26.06.2018
Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov saopštio je danas da je odlučio da ne potpiše ukaz za proglašenje dogovora s Grčkom koji je ratifikovao makedonski parlament. Foto: AP Photo/Boris Grdanoski U obrazloženju poslatom Sobranju Ivanov navodi da… »

Teška saobraćajka u regionu: Teretno vozilo udarilo u ogradu mosta, ima mrtvih

BK TV 26.06.2018
Dve osove su stradale, dok je 17 povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Radoviš-Štip, u blizini rudnika Bučim u Makedoniji. Kako je prenela makedonska agencija MIA, u udesu su poginula dva migranta. Nesreća… »

Holandski senat izglasao djelimičnu 'zabranu burke'

Slobodna Evropa 26.06.2018
Gornji dom holandskog parlamenta u utorak je izglasao zakon o zabrani nošenja burke-vela za lice u javnim ustanovama kao što su škole, vladine kancelarije i bolnice, javlja Reuters. Donji dom parlamenta Holandije izglaso je taj zakon još 2016., nakon… »

Dojče vele: Francuska za Makedoniju postaje nova Grčka

RTS 26.06.2018
Na samitu Evropske unije u Briselu, između ostalog bi trebalo da bude odlučeno i to da li Makedonija može da započne pristupne pregovore sa EU. Veto bi, međutim, mogla da uloži Francuska. Više stotina ljudi je, u ponedeljak uveče (25. juna)… »

Ruski ambasador otkazao posetu Srebrenici

Pravda 26.06.2018
Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov otkazao je za sutra najavljenu posetu opštini Srebrenica, rekao je načelnik te opštine Mladen Grujičić. Ambasador je imao plan da razgovara sa Grujičićem, njegovim zamenikom Nerminom Alivukovićem, a potom da… »

Dodik poručio britanskim obaveštajcima: Nećete uspeti

Pravda 26.06.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski obaveštajci ne dolaze u BiH radi fer i poštenih izbora, nego s namerom da ojačaju centralizaciju BiH i da kreiraju izbore koji bi omogućili strukturu za realizaciju tog cilja, ali je… »

Rama sakuplja novac za dvojicu šiptarskih gastarbajtera u Švajcarskoj: Mala nagrada za radost koji su nam Džaka i Šaćiri…

Pravda 26.06.2018
Premijer Albanije Edi Rama otvorio je račun u jednoj banci u Albaniji i pozvao zainteresovane da doniraju novac kako bi se platila kazna za švajcarske reprezentativce Džerdana Šaćirija i Granita Džaku. U akciji nazvanoj "Ne plaši se orla", Rama je… »

Puni hangari oružja za paravojsku u Bosni: Zašto Zapad žmuri na Bakirovo naoružavanje?!

Pravda 26.06.2018
Ni dva dana pošto je objavljeno ono što je godinama javna tajna - da se po hangarima širom BiH gomila oružje - predstavnici međunarodne zajednice se ne oglašavaju. To okretanje glave u Banjaluci se tumači kao prećutna saglasnost i otvorena… »