Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Kao usred zime: Na Bjelašnici izmereno 3 stepena

Kurir 26.06.2018
U Bosni i Hercegovini prevladava pretežno oblačno i hladno vreme. U većem delu BiH pada slaba kiša, a mogući su i lokalni pljuskovi. Na Bjelašnici je u 11 sati izmereno 3 stepena, dok je najtoplije u Mostaru, gde je izmeren 21 stepen, saopšteno je… »

Suđenje Stanišiću: Arkanovci streljali Muslimane

Mondo 26.06.2018
Zaštićeni svedok optužbe opisao je danas, na haškom procesu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću-Frenkiju, kako je, u jesen 1995, preživeo streljanje bosanskih Muslimana u Sanskom Mostu. Foto: Youtube/Screenshot/ICTY Streljajne su počinili… »

Mektić: BiH neće biti prihvatni centar za migrante

Al Jazeera 26.06.2018
Za smještaj migranata i izbjeglica bit će otvoreni kapaciteti kod Velike Kladuše i u napuštenoj kasarni kod Sarajeva. Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić odbacio je u utorak mogućnost da njegova zemlja postane prihvatni centar za… »

Tanja Fajon: Za Bosnu i Hercegovinu jedino rješenje je Evropska unija

Al Jazeera 26.06.2018
BiH su potrebni lideri koji su spremni na saradnju i kompromise, poručila je članica Evropskog parlamenta tokom posjete Sarajevu. Za Bosnu i Hercegovinu jedino rješenje je Evropska unija, izjavila je u utorak Tnja Fajon, članica Evropskog parlamenta… »

RS: Veće plate od avgusta

Večernje novosti 26.06.2018
Predstavnici Vlade Srpske sa socijalnim partnerima i sindikalcima o povećanju primanja. Tegeltija: Teret povećanja zarada na godišnjem nivou iznosiće oko 80 miliona KM. POVEĆANjE plata u Republici Srpskoj sledi već od avgustovskih primanja, a do… »

Princ William posjetio Yad Vashem

Slobodna Evropa 26.06.2018
Britanski princ William (36) posjetio je u utorak memorijalni centar Yad Vashem, čime je započeo istorijsku posjetu Izraelu. To je prva službena posjeta člana britanske kraljevske porodice u Izraelu od osnivanja države 1948. prije 70 godina. U… »

Amsterdam: Kombi naletio na medijsku zgradu, nema žrtava

Slobodna Evropa 26.06.2018
Na zgradu jedne od vodećih holandskih medijskih grupa u Amsterdamu jutros (utorak) je naletio kombi i zapalio se, saopštila je policija. Kombi je udario u staklenu fasadu zgrade De Telegraafa u predgrađu Amsterdama oko 4.00 sata ujutro, a vozač… »

Turska: Naređena nova hapšenja zbog veza s Gulenom

Slobodna Evropa 26.06.2018
Turska je izdala nalog za privođenje 132 osobe koje se dovode u vezu s islamskim klerikom Fethullahom Gulenom, osobom koju vlasti smatraju da stoji iza neuspjelog vojnog udara od prije dvije godine u toj zemlji. Rano u utorak vlasti su naredile… »

Nema "ture" ispod 120 kg

Večernje novosti 26.06.2018
Plav i Gusinje "stanice" na putu prema eu za skank iz Albanije. Droga ponovo stiže iz Lazareta, gde su oživele plantaže. REJON Plava i Gusinja postao je "platforma" na koju stiže, skladišti se i odakle dalje kreće na put ogromna količina skanka… »

Osuđena policajka lopov iz brčkog: Evo koliko je dobila za krađu bunde na pijaci (video)

Kurir 26.06.2018
Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH dokazalo je optužbe za krađu protiv policijske službenice MUP-a Tuzlanskog kantona Amire Bajraktarević (33) zbog čega je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci. Nju je na ovu kaznu nepravosnažno osudio… »