Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Afrikanac izblamirao hrvatskog premijera Plenković: U Africi vape za našim standardom; Kenijski novinar: Mi ne znamo gde je…

Večernje novosti 26.06.2018
Ne znam o čemu je hrvatski premijer govorio kad je rekao da toliko Afrikanaca sanja o hrvatskom načinu života, jer verujem da velik broj Afrikanaca ni ne zna gde se Hrvatska nalazi, rekao je novinar. Izjava premijera Andreja Plenkovića da bi u "Africi… »

Kurc i Zaev apeluju na Makrona "da popusti" oko Makedonije

B92 26.06.2018
Beč -- Austrijski kancelar i makedonski premijer apelovali na predsednika Francuske da se ne protivi otvaranju pristupnih pregovora sa Skopljem. Sebastijan Kurc je na zajedničkoj konferenciji za štampu izrazio nadu da će predsednik Francuske Emanuel… »

Cerar: Vojska na granici, to je provokativno

B92 26.06.2018
Ljubljana -- Odlazeći slovenački premijer Miro Cerar ocenio da je velika vojna vežba austrijske policije i vojske duž slovenačke granice "donekle provokativna". Naime, i pored protivljenja Slovenije, austrijske snage bezbednosti održale su danas na… »

Sobranje 16. jula odlučuje o datumu referenduma o imenu

Večernje novosti 26.06.2018
Makedonski parlament će 16. jula odlučivati o datumu raspisivanja referenduma o imenu, javio je skopski Kanal 5 pozivajući se izvore iz Sobranja. Makedonski parlament će 16. jula odlučivati o datumu raspisivanja referenduma o imenu, javio je skopski… »

'Vikinzi' bez senzacije, Hrvati sa tri pobede do 1/8 finala!

B92 26.06.2018
Reprezentacija Hrvatske savladala je Island u meču poslednjeg, trećeg kola grupe D na Svetskom prvenstvu i sa maksimalne tri pobede prošla u osminu finala – 2:1 (0:0). Meč ste mogli da pratite putem našeg Live bloga. Od ranije je bilo poznato… »

Mektić: BiH neće biti prihvatni centar za migrante

Kurir 26.06.2018
Predsedništvo Skupštine Saveza opština i gradova Federacije BiH danas je na sastanku u Međugorju razmatralo veliki priliv migranata i izbeglica u BiH. Sastanku je prisusustvovao i ministar bezbednosti Dragan Mektić koji je upozorio da migrantska… »

Makedonija dobila zeleno svetlo od EU: Pregovori počinju u junu 2019. godine!

Kurir 26.06.2018
Savet ministra EU saglasio se da pozitivno odgovori na napredak koji je Makedonija postila na putu evrointegracija, a u zaključcima Savet kaže da je "utvrdio put za otvaranje pristupnih pregovora sa Skopljem u junu 2019. godine". Savet EU je posle duge… »

Ambasador Rusije nije dobrodošao u Potočare

Slobodna Evropa 26.06.2018
Posjeta Srebrenici ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancovu, planirana za sutra (srijeda), odgođena je za drugi put, potvrđeno je Feni iz Ambasade Ruske Federacije. Između ostalog, bilo je planirano da se tokom posjete Općini Srebrenica… »

Hrvatska prva, Islanđani idu kući

RTS 26.06.2018
Island – Hrvatska 1:2 (0:0). Selekcija Hrvatske nadigrala je Island u meču trećeg kola Grupe D. Hrvatska će kao prvoplasirana u grupi igrati protiv Danske u osmini finala. Hrvatska je stigla do cilja. Sa maksimalnim učinkom, sve tri pobede… »

Collaku: Rok za postizanje sporazuma do osam mjeseci

Al Jazeera 26.06.2018
Vremenski rok za postizanje sporazuma Srbije i Kosova vezan je uz mandat institucija Evropske unije, smatra savjetnik Hashima Thacija. Bekim Collaku, savjetnik predsjednika Kosova Hashima Thacija, tvrdi da je optimalan rok za postizanje sporazuma Beograda… »