Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Srpska: Civili zadovoljni naknadama

Večernje novosti 26.06.2018
Centar za koordinaciju i podršku lica sa invaliditetom istočne Hercegovine. Pozdravljaju odluku Vlade da im se mesečno isplaćuje po 100 maraka. UDRUŽENjA koja čine Centar za koordinaciju i podršku lica sa invaliditetom istočne Hercegovine… »

Spomenik Mehmeda i Makarija Sokolovića stigao u Andrićgrad

Blic 26.06.2018
Spomenik Mehmed-paši i Svetom Makariju Sokoloviću, koji će na Vidovdan biti svečano otkriven, dopremljen je danas u Andrićgrad. Od 28. juna, u prijateljskom zagrljaju, Mehmed-paša i Sveti Makarije stajaće na ulazu u Andrićgrad. Spomenik je delo… »

Budva odolijeva fudbalskoj groznici

Slobodna Evropa 26.06.2018
Za razliku od Podgorice, gdje se u gotovo svim lokalima prati Svjetsko prvenstvo i često bučno navija, u Budvi, gdje je sve podređeno turističkoj sezoni, nema fudbalske euforije. Uglavnom se prate utakmice Rusije i Srbije, odakle dolazi najviše… »

Potraga za nestalim nikšićaninom se nastavlja: Marko Mutić (24) se kupao sa drugom u moru, a onda je nastao pakao!

Kurir 26.06.2018
ULCINJ - Dva čamca Uprave pomorske bezbednosti i jedno Ministarstva unutrašnjih poslova nastavili, su jutros potragu za Markom Mutićem (24) iz Nikšića koji je juče popodne nestao u moru u blizini ušća desnog rukavca reke Bojane. Direktor UPB Safet… »

Munja udarila U šator U istri: Povređeno dvoje turista iz Nemačke!

Kurir 26.06.2018
PULA - U petak, 22. juna oko 6 sati, u kampu na području Raše tokom olujnog nevremena grom je udario u šator dvoje nemačkih turista. Prema saopštenu policije 33-godišnja Nemica i njen partner (32) nalazili su se u šatoru kada je udario grom. Žena… »

Cvijanović: Poslodavci moraju da povećaju plate, cilj je da minimalna zarada uskoro bude 500 KM

Blic 26.06.2018
Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će, nakon najavljenog povećanja, najniža plata u javnom sektoru u Srpskoj biti 450 KM, te da je cilj Vlade da minimalna zarada uskoro bude 500 KM. Nakon sastanka sa predstavnicima… »

Sezonci iz regiona "zapljusnuli" obalu

Večernje novosti 26.06.2018
Za razliku od đetića koji ne žele da rade, na primorju sve više radnika iz okruženja. Crnogorce mame poslovi na kruzerima gde mesečno zarađuju do dve hiljade dolara. SEZONCI iz regiona zapljusnuli su crnogorsku obalu, pa ih trenutno prema podacima… »

EU najavljuje mjere na uvoz čelika do sredine jula

Slobodna Evropa 26.06.2018
Evropska unija bi mogla početi sa primjenom mjera za smanjenje uvoza čelika do polovine jula, koje bi bile odgovor na američke tarife, saopštila je komesarka EU za tragovinu Cecilia Malmstrom u utorak. Evropska komisija je otvorila istragu oko… »

Hrvatski monstrum osuđen na doživotnu: Iz osvete bivšoj ženi ubio sina, njenog partnera i rođaku (video)

Kurir 26.06.2018
Nemački sud osudio je hrvatskog državljanina Dražena Dakića (41) zbog ubistva sina Darija (6), dečka svoje bivše žene (34) i i njene rođake (29) na doživotnu kaznu zatvora. On je u septembru prošle godine u Vilingendorfu ubio svog sina Darija… »

Pucnjava u Banjaluci, teško ranjen mladić (26): Upucan u predelu prepona i genitalija

Kurir 26.06.2018
U pucnjavi koja se noćas posle ponoći dogodila u Banjaluci, teško je ranjen 26-ogodišnji mladić. Kako se saznaje, ranjen je Siniša P., koji je u teškom stanju dovezen u Hitnu pomoć, a zatim je prebačen u UKC RS na operaciju. Stanje mu je trenutno… »