Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Velika politička kriza u Skoplju: Makedonski predsednik odbio da potpiše sporazum o novom imenu!

Pravda 26.06.2018
Makedonski predsednik Đorđe Ivanov zvanično je odbio je da potpiše ukaz o proglašenju Zakona o potvrđivanju konačnog sporazuma, koji su potpisali predstavnici Atine i Skoplja o novom imenu te bivše jugoslovenske republike, jer, kako je naveo, taj… »

Odložena poseta ruskog ambasadora Srebrenici

IndeksOnline 26.06.2018
SARAJEVO – Poseta Srebrenici ruskog ambasadora u Bosni i Herceogvini Petra Ivancova, koja je bila planirana za sredu, je odložena, potvrđeno je agenciji Fena u ambasadi Ruske Federacije. Između ostalog, bilo je planirano da se, tokom posete Opštini… »

Vrhovni sud podržao Trumpovu zabranu ulaska u SAD

Slobodna Evropa 26.06.2018
Američki predsjednik Donald Trump djelovao je skladu sa zakonom kada je ograničio ulazak u SAD građanima iz dominantno muslimanskih zemlja, objavio je Vrhovnu sud u utorak. Vrhovni sud u kojem su konzervativci većina odluku je donio glasovima 5 prema… »

Novinar odgovorio Plenkoviću: Ne znamo ni gde je Hrvatska

B92 26.06.2018
Izjava premijera Andreja Plenkovića da bi u "Africi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj", izazvala je veliki broj reakcija. Među njima je i ona novinara iz Kenije, Krispina Mvakideua, koji je šefu hrvatske vlade poručio da Afrikanci ne znaju… »

Poplave na Eviji i poluostrvu Pilion

RTS 26.06.2018
U pojedinim delovima Grčke obilne kiše donele su poplave, a bujice vode tekle su ulicama, ali i plažama u toj zemlji. Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije sa grčkog ostrva Evije, a neke od njih objavili su srpski turisti koji navode da… »

SNS Crne Gore: Poništiti odluku o priznanju nezavisnosti Kosova

RTV 26.06.2018
PODGORICA - Srpski nacionalni savet Crne Gore, pokrenuo je inicijativu da Vlada Crne Gore poništi odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, te da se građani na referendumu izjasne o tom pitanju. Uz blagoslov mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija… »

Malta će primiti brod sa migrantima

Slobodna Evropa 26.06.2018
Malta će dozvoliti da na njene dokove pristane brod za spašavanje Lifeline nakon što je Italija odbila da omogući pristajanje na njenu obalu, čime je okončano stajanje na Mediteranu ovog broda na kojem se nalazi 230 migranta, cijelu sedmicu. Ovo je… »

Ruski ambasador u BiH nije dobrodošao u Potočare

N1 Info 26.06.2018
Upravni odbor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari odlučio je da uskrati doček delegaciji Ambasade Rusije u BiH u Memorijalnom centru, jer se radi o predstavnicima zemlje čiji zvanični stavovi, kako je navedeno, počivaju na negiranju genocida u… »

Zahtev za poništenje priznanja kosmeta: Crna Gora je nastala na kosovskom zavetu!

Večernje novosti 26.06.2018
Svih 18 poslanika Demokratskog fronta u crnogorskoj Skupštini potpisalo je inicijativu Srpskog nacionalnog saveta o organizovanju referenduma za poništenje odluke Vlade Crne Gore. SVIH 18 poslanika Demokratskog fronta u crnogorskoj Skupštini potpisalo… »

Klasić: Vratimo 'naše Srbe' i popravimo demografiju u Hrvatskoj

Al Jazeera 26.06.2018
Hrvatski povjesničar smatra da se dijaspora neće masovno vraćati pa se može naseliti Srbe koji su otišli bilo pod pritiskom bilo dobrovoljno. Pitanje demografije vrlo je aktualno posljednjih mjeseci u Hrvatskoj, u vezi toga su se sukobili i… »