Politika arhiva vesti 13.02.2019

Ahmeti: Bez dogovora o taksama i platformi za dijalog sa Beogradom

Dnevnik 13.02.2019
PRIŠTINA: Predstavnici privremenih prištinski institucija razišli su se danas bez jedinstvenog stava o ukidanju taksi i dogovora o platformi za nastavak dijaloga sa Beogradom, koji je predložio prištinski tim za nastavak tog procesa. Kopredsedavajuci… »

Stoltenberg: Briselski sporazum se mora poštovati, tzv. kosovske snage ne mogu na sever

Večernje novosti 13.02.2019
Saveznici u NATO zbog odluke Prištine da formira vojsku će preispitati obim podrške NATO osposobljavanju Kosovskih bezbednosnih snaga, rekao je šef Alijanse. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je u sredu u Briselu da tzv. kosovske… »

[FOTO REPORTAŽA] Obeležen početak koncesije „Nikole Tesle“; Predsednik Vansi erportsa: U aerodrom ćemo investirati…

Tango Six 13.02.2019
Događaj pod nazivom „Osvetljavamo vaš svet“ kojim je povezano nasleđe Nikole Tesle i slogan kompanije Vansi erports „Otvaramo vaš svet“ održan je večeras na beogradskom aerodromu povodom obeležavanja početka koncesije. Tom prilikom… »

SZS: Vučić da saopšti o čemu je pregovarao sa Tačijem

Beta 13.02.2019
Savez za Srbiju zahteva od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da hitno obelodani o čemu je pregovarao sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem na svim sastancima koji je do sada imao. U saopštenju saveza se navodi da je Tači priznao da se sa… »

Brnabić: Kampanja se finansira u skladu s ovlašćenjima predsednika

Politika 13.02.2019
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se kampanja „Budućnost Srbije” finansira u skladu s ustavnim ovlašćenjima Vlade i predsednika države. Na pitanje novinara kako se finansira kampanja i da li se iz budžeta koriste sredstva i iz koje… »

Vučić: Nema sile koja će me naterati da pričam sa liderima opozicije

Beta 13.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga ne zanima da razgovara sa liderima opozicije, dok je za dijalog sa gradjanima uvek otvoren. U intervjuu za televiziju Pink, Vučić je rekao da su mnogi želeli da razgovaraju sa njim ali da on… »

Zelenović: Ružić se ruga našim zahtevima

Beta 13.02.2019
Gradonačelnik Šabca Nebojša Zelenović izjavio je danas da su on i predsednici opština Paraćin i Čajetina uputili Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave jasne zahteve u kojima traže poštene i slobodne izbore, kakvi u Srbiji ne postoje… »

"Svi su za izbore, samo je Vučiću preča država od stranke"

B92 13.02.2019
Svi u vrhu SNS su za izbore, jedino je predsednik Srbije Aleksandar Vučić državne interese stavio iznad stranačkih. To je izjavio u intervjuu za "Večernje novosti" Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS. Datum izbora još nije utanačen i… »

Putin pisao Vučiću: Evo šta mu je poručio!

Pravda 13.02.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti. Putin je istakao da zvanična Moskva visoko ceni odnose strateškog partnerstva sa Srbijom, te naglašava da se saradnja dveju zemalja dinamično razvija… »

Kuburović: Ostvaren napredak u saradnji sa hrvatskim pravosuđem

Danas 13.02.2019
Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se danas u Zagrebu sa ministrom pravosuđa Hrvatske Draženom Bošnjakovićem sa kojim je dogovorila nastavak rada druge mešovite Komisije za razmenu spiskova lica optuženih i osuđenih za ratne zločine… »