Politika arhiva vesti 13.02.2019

Mekalister: U EU samo sa slobodnim medijima

Novi magazin 13.02.2019
Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Dejvid Mekalister rekao je da je sloboda medija ključni indikator spremnosti neke zemlje da postane članica EU. "To podrazumeva posvećenost demokratiji, dobru upravu i političku odgovornost putem političkog… »

Šta je Tači obećao NATO-u 2013. godine?

RTV 13.02.2019
BRISEL - Predsednik Kosova Hašim Tači je 2013. godine obećao NATO da Kosovske snage bezbednosti (KSB) neće ići na sever Kosova, bez saglasnosti Kfora i u vezi toga postoji razmena pisama između tadašnjeg premijera Hašima Tačija i bivšeg… »

Opozicija objašnjava bojkot, Marjan Rističević traži izbore

Politika 13.02.2019
Poslanička pitanja u poslednje dve i po godine bila su kakva-takva mogućnost da se zatraže odgovori od vlade, prilika da se neki problem iznese, ocenio je narodni poslanik Đorđe Vukadinović. Dan pauze između načelne i rasprave u pojedinostima o… »

Brnabić se nada ukidanju taksi, ali Haradinaju se ne može verovati

Politika 13.02.2019
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će takse Prištine na srpsku robu biti brzo ukinute, ali i primetila da Ramuš Haradinaj nijednim gestom do sada nije dao razlog da mu se veruje i da će ispuniti ono što obeća. Ona je to… »

Ahmeti: Bez dogovora o taksama i platformi za dijalog sa Beogradom

Politika 13.02.2019
PRIŠTINA – Predstavnici privremenih prištinskih institucija razišli su se danas bez jedinstvenog stava o ukidanju taksi i dogovora o platformi za nastavak dijaloga sa Beogradom, koji je predložio prištinski tim za nastavak tog procesa… »

Stoltenberg Haradinaju: Bez dozvole Kfor KBS ne može na sever

Politika 13.02.2019
BRISEL – Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je Ramušu Haradinaju da NATO očekuje da se Kosovske bezbednosne snage pridržavaju važećeg dogovora po kom ne mogu ići na sever pokrajine bez saglasnosti komande KFOR. „Imamo Briselski… »

Gojković o izborima: Preovladaće interesi Srbije, ne lični

Politika 13.02.2019
Predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka SNS Maja Gojković izjavila je danas da će prilikom odlučivanja o mogućim paralamentarnim izborima preovladati interesi Srbije, a ne lični osećaj dokazivanja da SNS ima podršku građana za politiku koju… »

Vučić: Čepurin me obavestio da Putin takođe obilazi Rusiju

Politika 13.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je jutros razgovarao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, koji ga je obavestio da je i predsednik te zemlje Vladimir Putin, takođe, krenuo da obilazi 12 velikih regionalnih centara u Rusiji… »

Šta piše u pismu Vašingtona prištinskim liderima

Politika 13.02.2019
„Neverovatno je da nakon svega što smo uradili zajedno, Kosovo tako malo ceni naše prijateljstvo i ignoriše naše savete”, stoji u pismu koje je Metju Palmer uputio trojici lidera kosovskih Albanaca. VAŠINGTON - SAD su uputile oštro pismo… »

Dvoje bivših poslanika za Insajder: Nismo potpisali zahtev za sazivanje Skupštine

Insajder 13.02.2019
Među 154 poslanika koji su potpisali zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Srbije, čiji je nastavak zakazan za sutra, našla su se i imena i potpisi petoro bivših poslanika, od kojih je četvoro ostavke podnelo još 2017. godine. Vesna… »