Politika arhiva vesti 13.02.2019

Evo šta će pisati u platformi Prištine o daljem dijalogu?

Pravda 13.02.2019
Platforma Kosova za završnu fazu dijaloga sa Srbijom još nije gotova, ali će navedeni dokument svakako sadržati odrednicu da "nije moguće narušavati sadašnji teritorijalni integritet Kosova - kažu nezvanično izvori iz diplomatskih krugova. Oni… »

Peti lažni profil Mihajlovićeve na društvenim mrežama

B92 13.02.2019
Na Fejsbuku se pojavio lažni profil potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorane Mihajlović. To je prijavljeno Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, upozorio je Kabinet potpredsednice vlade. Kako… »

Produbljivanje saradnje Srbije i Kine u oblasti odbrane

RTS 13.02.2019
Ministar odbrane Aleksandar Vulin poželeo je ambasadorki Kine Čen Bo mnogo uspeha u obavljanju nove dužnosti, uz uverenje da će tokom svog mandata doprineti daljem razvoju ukupne saradnje u oblasti odbrane između Srbije i Kine, kao što je to njen… »

Poslanica sa liste Dosta je bilo prešla u SNS

Dnevnik 13.02.2019
BEOGRAD: Poslaničkoj grupi Srpske napredne stranke danas je pristupila poslanica Andrijana Avramov, koja je izabrana na listi "Dosta je bilo" Saše Radulovića. To je novinarima u parlamentu rekao šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović, uz… »

Haradinaj nazvao Mogerini „neprijateljem” Kosova

Politika 13.02.2019
TIRANA – Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da Federiku Mogerini, visoku predstavnicu EU zaduženu za spoljnu politiku i bezbednost, svrstava na listu „neprijatelja” Kosova”, zbog njene pozicije u dijalogu sa… »

Gojkovićeva o mogućim izborima: Nećemo se voditi ličnim, već interesima Srbije

Kurir 13.02.2019
Predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka SNS Maja Gojković izjavila je danas da će prilikom odlučivanja o mogućim parlamentarnim izborima preovladati interesi Srbije, a ne lični osećaj dokazivanja da SNS ima podršku građana za politiku koju… »

"Srbija nije pod pritiskom NATO"

RTS 13.02.2019
Šef Kancelarije NATO za evroatlantsko i globalno partnerstvo Džejms Meki izjavio je u Briselu da ne postoji nadmetanje u saradnji Srbije sa Alijansom i Rusijom i da Srbija nije izložena pritisku. "Ima dovoljno posla na kojem možemo zajedno raditi… »

Dačić: Nivo odnosa SAD i tzv. države Kosovo za oktavu niži

Večernje novosti 13.02.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su se stvorili međunarodni uslovi da se eventualni kompromis Beograda i Prištine verifikuje i doživi međunarodne garancije. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su se… »

LSV traži posebnu sednicu o Vojvodini

Danas 13.02.2019
Liga socijaldemokrata Vojvodine uputila je pismo predsednici Skupštine Srbijer Maji Gojković u kome pitaju da li je organizovati posebnu sednicu Skupštine Srbiji posvećenu problemima AP Vojvodina. “Ako se organizuje posebna sednica o Vojvodini mi… »

Stefanović sa ambasadrokom Kine o unapređenju saradnje

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa novoimenovanom ambasadorkom Kine Čen Bo o daljem unapređenju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, visokotehnološkog kriminala, ali i drugim… »