Politika arhiva vesti 13.02.2019

Vučić: Regionu smeta što je Srbija snažnija

Dnevnik 13.02.2019
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da zemljama u regionu smeta to što je Srbija snažnija. Zašto se oni (mediji u regionu) raduju propasti Aleksandra Vučića, što sam im ja problem? Šta sam uradio protiv njih? Smeta im što je… »

DSS: Nema valjanih političkih razloga za vanredne izbore

N1 Info 13.02.2019
Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da "nema valjanih političkih razloga" za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i ocenio da bi takva odluka dodatno destabilizovala zemlju. On je u izjavi za Blic kazao da… »

Bez većeg dela opozicije u Skupštini Vojvodine

N1 Info 13.02.2019
Većina opozicionih poslaničkih grupa bojkotovala je sednicu Skupštine Vojvodine, prateći potez kolega u Narodnoj skupštini. U radu Pokrajinskog parlamenta na strani opozicije učestvovala je jedino Srpska radikalna stranka. Izvor: N1 Liga… »

Merkel: Ima još posla do uređenog Bregzita

Novi magazin 13.02.2019
Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je danas da "ima još da se radi" ne bi li se dogovorio uređeni Bregzit, iako ističe vreme predviđeno za istupanje Velike Britanije iz EU. "I dalje žalimo zbog istupanja Velike Britanije, ali to je realnost… »

Martinović u Skupštinu doneo kopiju Nikolićeve diplome

Radio 021 13.02.2019
Poslanici SRS ponovo su u skupštinskoj raspravi pokrenuli pitanje diplome bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Zbog toga je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović pokazao, kako je rekao, kopiju njegove diplome uz… »

"Milošević je bio obrazovani birokrata": Vuk Jeremić: Vučić je mnogo gori od Miloševića; Vučić: Žali što nije na mom…

Blic 13.02.2019
Aleksandar Vučić je potpuni diktator. Mi u Srbiji nismo imali, ili bar u poslednjih 100 godina, takvu vrstu diktature jednog čoveka, rekao je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić. U intervjuu za sarajevsku Federalnu televiziju, on je Vučića… »

Protiv Noga pokrenut disciplinski postupak

Danas 13.02.2019
Zbog makete vešala ponovo raskol u Dverima „Protiv Srđana Noga je pokrenut disciplinski postupak zbog višemesečnog kontinuiranog kršenja odluka vrha pokreta. O svim daljim odlukama izjasniće se disciplinska komisija Dveri“, kaže za Danas Boško… »

Haradinaj: Kosovo ima najnapredniji Ustav za prava manjina

Danas 13.02.2019
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj razgovarao je danas sa direktorkom Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonjom Biserko i njenom zamenicom Izabelom Kisić i naveo da Kosovo ima „najnapredniji Ustav“ za prava manjina. Haradinaj je rekao da je… »

Za opremanje zdravstvenih ustanova u Vojvodini nova milijarda dinara

Dnevnik 13.02.2019
Poslanici vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine izglasali su Predlog pokrajinske skupštinske odluke o zaduživanju za finansiranje kapitalnih investicija i rashoda, koji predviđa da se ove godine u opremanje zadavstvenih ustanova uloži milijardu… »

Šokantna ispovest nemačkog vojnika! Nisam se borio za slobodno Kosovo i BiH, išao sam da ubijam Srbe! U suprotnom, sve bi…

Kurir 13.02.2019
Roland Bartecko je služio u Bundesveru, a onda se borio na strani Hrvata u Bosni i kasnije za UČK. Na Kosovu je robijao zbog bombaškog napada na srpsku delegaciju. Za Dojče vele govori o svojoj knjizi „Miris rata“. Da bih mogao da se nazovem… »