Politika arhiva vesti 13.02.2019

Vansi svečano preuzeo upravljanje aerodromom, sadržaj ugovora - tajna

Insajder 13.02.2019
Nakon više od deset meseci od kada je Vlada Srbije potpisala koncesioni ugovor za Aerodorom „Nikola Tesla“, francuska kompanija Vansi večeras je preuzimanje upravljanja aerodromom obeležila svečanom ceremonijom. Istovremeno, osim o osnovnim… »

SNS Čačak: Zašto se Dveri odriču profesora Ševarlića?

Morava info 13.02.2019
ČAČAK – Gradska organizacija SNS u Čačku oglasila se povodom odluke prof. dr Miladina Ševarlića, narodnog poslanika izabranog na listi Dveri, da ne bojkotuje sednice republičkog parlamenta. Saopštenje prenosimo u celosti: Svojim novim… »

DS: Zaustaviti bezumnu kampanju kojom se raspiruje mržnja

Novi magazin 13.02.2019
Demokratska stranka (DS) zatražila je danas momentalno i trajno zaustavljanje "bezumne" kampanje koju, kako navode, sprovodi režim, svesno i namerno raspirujući mržnju i neistomišljenike lažno predstavljajući kao neprijatelje. "Danas je na… »

Linta o incidentima u Hrvatskoj

RTS 13.02.2019
Učestala pojava ustaških grafita u Splitu potvrđuje da proustaške snage u Hrvatskoj planski rade na rehabilitaciji genocidne NDH, ocenio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta. Miodrag Linta podsetio je na ustaške grafite koji su pojavili… »

Priveden i četvrti napadač na Zvezdine vaterpoliste

Insajder 13.02.2019
Hrvatska policija privela je danas i četvrtog osumnjičenog za napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, javio je Dalmatinski portal. Kako se navodi, priveden je 22-godišnjak iz Solina koji će posle ispitivanja biti predat pritvorskom nadzorniku… »

Popov: Decentralizacija šansa i za Vojvodinu i za celu Srbiju

Novi magazin 13.02.2019
Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov, izjavio je danas da je najavljena promena Ustava kroz procese EU integracija, šansa da se ponovo pokrene priča o decentralizaciji Srbije i položaju Vojvodine kao autonomne pokrajine, jer su te teme… »

Nekada najjača stranka u Srbiji vošebno je iščezla sa radara, a u celoj priči figurira i osveta bivšeg predsednika

Blic 13.02.2019
Demokratska stranka stopila se u Savez za Srbiju, stogodišnjicu je proslavila bez nekih od najuticajnijih bivših ministara, ali i aktuelnih funkcionera, i ukoliko se ne dogodi neko čudo, preti joj da bude dotučena. Duboko je podeljena u stavu o… »

"Srbija u korak sa propisima EU o bezbednosti hrane"

RTS 13.02.2019
Dve trećine propisa Evropske unije (EU) odnosi se na poljoprivredu, bezbednost hrane i zaštitu javnog zdravlja, kaže ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i dodaje da Srbija intenzivno radi na poglavljima koji se tiču tih zahtevnih… »

Martinović: Licemeri bojkotuju rad parlamenta

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - U srpskom parlamentu nema političke krize niti vanrednog stanja jer postoji apsolutna većina koja podržava rad vlade rekao je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović. On je za RTV Vojvodine… »

Crnogorski „vizionar“ najbolje zna kome pripada Nobel za mir

Sputnik 13.02.2019
Zvanična nominacija da se Nobelova nagrada za mir dodijeli premijerima Makedonije i Grčke, Zoranu Zaevu i Aleksisu Ciprasu, zbog postizanja Prespanskog sporazuma koji će omogućiti da Sjeverna Makedonija postane nova NATO članica, stigla je iz Crne… »