Politika arhiva vesti 13.02.2019

Ševarlić nije više u poslaničkom klubu Dveri

RTS 13.02.2019
Miladin Ševarlić obavestio je novinare da je posle razgovora sa šefom i zamenikom šefa poslaničke grupe Dveri odlučio da svoje delovanje nastavi kao samostalni poslanik. Ševarlić je do sada kao nestranačka ličnost bio u poslaničkom klubu Dveri… »

Opozicija nastavila bojkot, zbog "fantomskih" poslanika traži ostavku Gojković

N1 Info 13.02.2019
Više opozicionih poslanika saopštilo je da nastavljaju aktivan bojkot sednice Skupštine Srbije do normalizacije rada parlamenta, između ostalog do prestanka prakse vladajuće većine da podnosi veliki broj "fantomskih amandmana", čiji je cilj da… »

Vučić: Rašće još plate i penzije, prosek 500 evra!

Mondo 13.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti povećanja i plata i penzija kao i da će prosečna plata do kraja godine biti 500 evra. Foto: Tanjug/Rade Prelić Vučić je za TV Pink rekao i da će uskoro biti otvorena velika i važna… »

Olenik: Krajem meseca novi pokret, zalagaće se za Srbiju na Zapadu

Beta 13.02.2019
Kandidat na nedavno održanim izborima za predsednika Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Aleksandar Olenik najavio je da će zajedno sa kolegama iz te organizacije, nezadovoljnih izborom Sergeja Trifunovića na predsednika PSG, formirati novi pokret čija… »

Lideri Kosova: Nema ukidanja taksi

Danas 12.02.2019
Kosovski lideri okupili su se večeras na nenajavljenom sastanku u jednom prištinskom restoranu a zaključak tog sastanka je – vlada neće ukinuti odluku o taksama. Sastanku kosovskih lidera večeras su pored kosovskog predsednika, Hašima Tačija, i… »

Politika: Šta sadrži ugovor o ekstradiciji sa SAD

B92 13.02.2019
Ugovorom o ekstradiciji između Srbije i SAD, o kome bi trebalo da se izjasni Narodna skupštine, ne predviđa izručenje ukoliko je reč o političkom krivičnom delu. To piše današnja "Politika", koja je imala uvid u tekst. Ugovor predviđa da dve… »

Završena rasprava o amandmanima, sutra glasanje

Blic 13.02.2019
Skupština Srbije završila je danas raspravu o amandmanima na set zakona iz oblasti prosvete, a o njima, kao i o izmenama i dopunama Zakona o oružju i municiji koje podrazumevaju produženje roka za zamenu starih oružanih istova izjasniće se sutra. Na… »

Ocena Evropskog parlamenta: "Puno priznanje Kosova i dalje je veoma daleko"

Blic 12.02.2019
Analitičko odeljenje Evropskog parlamenta ocenjuje u svom poslednjem izveštaju da je "puno priznanje Kosova i njegovo članstvo u većini međunarodnih institucija i dalje vrlo daleko, iako je preko 100 zemalja, uključujući 23 zemlje članice EU… »

Ambasada SAD: Sporazum o izručenju unaprediće brobu protiv međunarodnog kriminala

Novi magazin 13.02.2019
Ambasada Sjedinjenih američkih država (SAD) saopštila je danas da je Ugovor sa Srbijom o izručenju ažuriran u odnosu na ugovor iz 1901. i unapređen kako bi omogućio Srbiji i SAD bolju borbu protiv međunarodnog kriminala, uključujući i terorizam… »

Dačić najavio nova povlačenja priznanja Kosova

B92 13.02.2019
Očuvanje i zaštita teritorijalnog integriteta, evropske integracije i unapređenje saradnje sa državama širom sveta glavni su spoljnopolitički ciljevi Srbije. To je rekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da je Srbija ojačala svoju… »