Извор: РТС архива вести 28.11.2016

Вучић Николићу: Не исплаћујемо оно што немамо

РТС 28.11.2016
Мој одговор и председнику Николићу и другима је да не можемо да исплатимо оно што немамо, а војсци смо, као и полицији, наменили пет одсто повећања плата, иако је ММФ био против било каквог повећања и једнима и другима… »

Вучић: Српска економија на стабилним ногама

РТС 28.11.2016
Влада Србије је отворена за све који желе да учествују у реформама, поручио је премијер Србије Александар Вучић на представљању "Беле књиге 2016" Савета страних инвеститора. Александар Вучић је, у обраћању учесницима… »

Полиција проверава пословање ЕПС-а

РТС 28.11.2016
На основу налаза Унутрашње контроле, полиција проверава пословање "ЕПС Снабдевања" у претходном периоду, сазнаје агенција “Тањуг“. Премијер Александар Вучић изјавио је да ће сутра добити прецизне информације о… »

Још једна бурна седница Административног одбора

РТС 28.11.2016
У Скупштини поново инциденти. Опозиција је, без посланика владајуће већине, одржала седницу Административног одбора на којој се расправљало о смени председника тог тела Александра Мартиновића. У Српској напредној странци… »

Трамп победио и у Мичигену

РТС 28.11.2016
Новоизабрани председник САД Доналд Трамп освојио је 16 електорских гласова у Мичигену. Изборна комисија те савезне државе потврдила је, три недеље после избора, да је Доналд Трамп победио у Мичигену са 10.704 гласова више од… »

Вучић: Нити ја личим на Лазара, нити су они јунаци као Мурат

РТС 28.11.2016
Премијер Александар Вучић је "кандидатима на друштвеним мрежама" за председничке изборе поручио да побеђују и даље, напомињући да се пита шта ће бити на правим изборима. Истиче да се у Абу Дабију састао, поред… »

Сремска Рача, ухапшен због кријумчарења људи

РТС 28.11.2016
Полиција из Сремске Митровице ухапсила је С. Х. (44) због недозвољеног преласка државне границе и кријумчарења људи. Приликом прегледа аутомобила на граничном прелазу Сремска Рача, са Босном и Херцеговином, полиција је… »

Црна Гора добила нову Владу

РТС 28.11.2016
Скупштина Црне Горе изабрала је 41. Владу на челу са Душком Марковићем. Владу и програм који је понудио Марковић подржао је 41 посланик ДПС-а, СД-а, БС-а и албанске коалиције "Албанци одлучно". Марковић се није… »

Николић предложио Влади да 25. новембар буде државни празник

РТС 28.11.2016
Председник Србије Томислав Николић упутио је Влади Србије Предлог допуне Закона о државним и другим празницима у Србији како би 25. новембар, Дан присаједињења Војводине Краљевини Србије, постао државни празник, саопштено… »

"Уколико улази у кампању, непримерено да Јанковић обавља функцију омбудсмана"

РТС 28.11.2016
Потпредседница владе Зорана Михајловић оценила је да није примерено да Саша Јанковић обавља функцију заштитника грађана ако улази у кампању за председничке изборе. "Када слушам Јанковића, чини ми се да опозиција има… »