Извор: РТС архива вести 28.11.2016

Срушио се ловачки авион на западу Канаде

РТС 28.11.2016
Канадски ловачки авион ЦФ-18 срушио се у близини малог града Колд Лејк у провинцији Алберта, на западу Канаде, јавио је канадски Си-Ти-Ви њуз. За сада се не зна да ли има жртава, преноси Ројтерс. У Колд Лејку се налази велика… »

Делегација Покрајинске владе у посети УАЕ

РТС 28.11.2016
Премијер Покрајинске владе Игор Мировић, који предводи делегацију АП Војводине у Уједињеним Арапским Емиратима, посетила је Министарство економије у Абу Дабију где их је примио заменик министра Абудал Ахмед Ал Салех. Након тог… »

Фијон: Обнова моћи Француске, сарадња с Трампом и Путином

РТС 28.11.2016
Кандидат француске деснице за председничке изборе 2017. године Франсоа Фијон има за циљ да коренитим либералним реформама ојача економску моћ Француске, темељно смањи огромне буџетске дефиците и државне трошкове… »

Албански празник нерадни дан на Косову

РТС 28.11.2016
На Косову је нерадни дан пошšто се обележžава 28. новембар, Дан заставе Албаније, šкао сећање и на дан када је 1912. године потписана Декаларација о независности Албаније. Косовски премијер Иса Мустафа, честитао је свим… »

У Србији више од 700.000 инвалида

РТС 28.11.2016
Инвалиди у Србији се свакодневно суочавају са различитим медицинским и психосоцијалним проблемима, указује психолог из Специјалне болнице за рехабилитацију и ортопедску протетику у Београду Љиљана Божовић. Специјална болница… »

ОЕЦД: Трампове мере ће удвостручити раст БДП-а САД

РТС 28.11.2016
Према ревидираним прогнозама Организације за економску сарадњу и развој, најављена велика потрошња новоизабраног америчког председника Доналда Трампа и резање пореза би требало да удвоструче стопу раста америчке привреде… »

Гаук за паузу у европским интеграцијама

РТС 28.11.2016
Имајући у виду протестне ставове у многим земљама, немачки председник Јоаким Гаук сматра да треба направити паузу у европским интеграцијама. "У Европској унији развили смо величанствен концепт. Мировни пројекат о чему се… »

Израелцима се није допала клизачка тачка у извођењу супруге Дмитрија Пескова

РТС 28.11.2016
Бивша олимпијска шампионка у уметничком клизању и њен плесни партнер изазвали су контроверзе, након што су се у телевизијској емисији појавили на леду обучени у униформе затвореника у концентрационим логорима. Клизачица… »

Одумрло 67 одсто корала на северном делу Великог гребена

РТС 28.11.2016
Високе температуре воде код обала Аустралије у 2016. години довеле су до уништавања корала Великог коралног гребена у највећој мери до сада, показало је истраживање Центра за студије коралних гребена АРЦ. Око 67 одсто корала… »

Јанукович: Нисам наредио полицији да пуца на демонстранте

РТС 28.11.2016
Збачени украјински председник Виктор Јанукович сведочио је путем видео-линка на суђењу петорици припадника специјалних снага који су током протеста 2014. у Кијеву отворили ватру на демонстранте усмртивши неколико десетина… »