Извор: РТС архива вести 28.11.2016

„Плави оркестар“ и Бајага са Београђанима за Нову годину

РТС 28.11.2016
Београђани и гости српске престонице ће Нову годину моћи да дочекају на отвореном, уз „Плави оркестар“ и Бајагу на Тргу Николе Пашића, а ноћ пре ће на истом месту наступити „Бијело дугме“ и Аца Лукас, најавио је… »

Карте за филм „Одметник 1 – Стар ворс прича“ у продаји

РТС 28.11.2016
Филмско остварење „Одметник 1 – Стар ворс прича“ у режији Гарета Едвардса биће премијерно приказано 14. децембра, а улазнице за пројекције су од данас у продаји. Из студија „Лукасфилм“ стиже први од самосталних… »

Војвођански коридор, од еколошке до економске поредности

РТС 28.11.2016
Ауто-пут Рума - Нови Сад један је од приоритета Владе, каже ресорна министарка Зорана Михајловић. Овај пројекат тренутно је у фази припреме, а коначно решење финансирања биће тек после расписивања јавног позива за… »

Велика Британија, Пол Натол нови лидер УКИП-а

РТС 28.11.2016
Британска евроскептична Партија за независност изабрала је Пола Натола за свог новог лидера, у нади да ће се странка стабилизовати после одласка харизматичног вође Најџела Фаража. Натол, који је од 2009. године члан… »

Спасено 1.400 миграната близу обале Либије

РТС 28.11.2016
Италијанска обалска стража спасила је око 1.400 миграната у близини обале Либије, који су у 11 гумених чамаца и два мања брода покушавали да се домогну копна, јавља АФП. Чамци у којима су били мигранти били су неподобни за… »

Сирија одбацила оптужбе да користи хемијско оружје

РТС 28.11.2016
Заменик министра спољних послова Сирије Фаисал Макдад одбацио је оптужбе западних земаља да Сирија користи хемијско оружје и назвао те тврдње "кампањом лажи". "Бројне оптужбе, створене у 'западним' круговима, без иједног… »

Србија остварила напредак у оквиру сарадње са НАТО

РТС 28.11.2016
Начелник Управе за стратегијско планирање Министарства одбране бригадни генерал Слободан Јоксимовић рекао је да је недавно поводом завршетка првог циклуса индивидуалног акционог плана партнерства (ИПАП) Србије и НАТО, оцењено… »

Конча Буика вечерас у Центру „Сава“

РТС 28.11.2016
Светски позната шпанска певачица Конча Буика одржаће вечерас концерт у Центру „Сава“, у оквиру светске турнеје на којој промовише актуелни албум "Вивир Син Миедо" (2015). Тамнопута Краљица Фламенка ауторка је девет од… »

У Барселони ухапшена група кријумчара људима из БиХ

РТС 28.11.2016
Шпанска полиција ухапсила је у Барселони 16 чланова банде из Босне и Херцеговине због сумње да су се бавили кријумчарењем људи, жена и деце, које су касније присиљаване на пљачку углавном у туристичким местима Шпаније… »

Заплењен зуботехнички материјал на Батровцима

РТС 28.11.2016
Цариници су на прелазу Батровци, приликом улазне контроле, запленили зуботехнички материјал чија је вредност виша од пола милиона динара, саопштила је Управа царина. Како је наведено, 30 кутија керамичких блокова који се… »