Балкан архива вести 26.01.2017

Југословени опет заједно као туристичка сила!

Ало 26.01.2017
Земље бивше Југославије имају и интерес и потенцијал за креирање заједничког туристичког производа, а посебно да привуку туристе из Кине, Јапана, Јужне Кореје, САД, као и Канаде и Аустралије, истакнуто је на регионалном… »

Предузеће код Приједора уплатило новац за лечење детета, а иза свега се крила превара

Блиц 26.01.2017
Особа А.М. из Тузле осумњичена је да је преварила приватно предузеће из Козарца на име наводног лечења детета. - Осумњичена особа се 14. новембра прошле године у телефонском разговору са власником једног приватног… »

Ивановићева одбрана очекује ослобађајућу пресуду

Слободна Европа 26.01.2017
Одбрана Оливера Ивановића, оптузеног за ратни злочин над цивилима 14. априла 1999 у Митровици, његова породица и пријатељи очекују ослобађајућу пресуду Апелационог суда у Приштини. Сутра се навршавају три године од… »

Додељене награде најбољим основцима у Бањалуци

Блиц 26.01.2017
Поводом школске славе, Светог Саве, Градска управа Бањалука је данас традиционално наградила најбоље ученике из 29 основних школа. На свечаности уприличеној у Банском двору, новчане награде у износу од по 100 КМ и књигу… »

Живи на планини, ради на имању и игра фудбал: Путује километрима кроз сметове до школе јер има само један сан (фото) (видео)

Телеграф 26.01.2017
Никада му није досадно јер када дође из школе обавезно помаже родитељима. Када нема обавезе или тренинг онда прошета, одмара се и опушта. Цео регион је окупиран причом о хладноћи, снежним олујама, залеђеним путевима… »

Нема казни због хрпа снега: Пешаци и возачи се гурају улицама Бањалуке, тротоари затрпани

Блиц 26.01.2017
Грађани и предузетници снег из дворишта бацају на тротоаре и тако крше закон, али казну од 100 до 7.000 КМ још нико није платио. Због затрпаних тротоара, пешаци често ходају коловозима, који су, због гомила снега сужени, па… »

Милорад Додик укинуо забрану телевизији Н1

Н1 Инфо 26.01.2017
Екипама Н1 Телевизије одобрене су акредитације за праћење активности председника Републике Српске Милорада Додика и улазак у Палату РС. Прошле недеље су новинар и сниматељ телевизије Н1 у Бањалуци спречени у покушају да… »

Гиулиани: Кусхнер ће бити ефикасан преговарач за Блиски исток

Слободна Европа 26.01.2017
Зет предсједника САД-а Доналда Трумпа Јаред Кусхнер ће бити ефикасан преговарач за Блиски исток због своје блискости са предсједником, изјавио је за израелске медије бивши градоначелник Нев Иорка Руди Гиулиани, који је у… »

Аустрија: Нови предсједник Александер Ван дер Беллен ступио на дужност

Слободна Европа 26.01.2017
Нови предсједник Аустрије, бивши лидер Странке зелених Александер Ван дер Беллен, званично је данас ступио на дужност, скоро два мјесеца након што је на поновљеним предсједничким изборима побиједио ултрадесничара Норберта… »

Људи у црвеном и даље мистерија, певуше "тата воли бебу"

Б92 26.01.2017
Загреб -- Ко су, шта желе и зашто одрасли маскирани људи последњих 15 дана улазе у зграде - само су нека од питања која постављају Загрепчани, пише "Јутарњи лист". Хрватски лист наводи да се јављају људи из различитих… »