Балкан архива вести 26.06.2018

Влада Македоније задовољна одлуком ЕУ

Н1 Инфо 26.06.2018
Влада у Скопљу је вечерас саопштила да је одлука ЕУ да Македонија започне преговоре за чланство у јуну 2019. велико признање за ту земљу и истакла да остаје на реформском курсу. "Пред нама је конкретан циљ… Сада грађани… »

Отворио рачун: Еди Рама скупља паре за казну Шаћирија и Џаке

БК ТВ 26.06.2018
У акцији названој "Не плаши се орла", албански премијер Еди Рама је позвао Албанце да помогну да се плати, како је нагласио, бесмислена казна. Наиме, Рама је отворио рачун у једној банци у Албанији и позвао заинтересоване да… »

Тек следи хаос: Иванов није потписао договор

Мондо 26.06.2018
Председник Македоније Ђорђе Иванов саопштио је данас да је одлучио да не потпише указ за проглашење договора с Грчком који је ратификовао македонски парламент. Фото: АП Пхото/Борис Грданоски У образложењу послатом… »

Стравичан удес у Македонији: 2 мигранта погинула, 17 повређено кад је камион слетео с пута

Курир 26.06.2018
Два мигранта су погинула, а 17 је повређено у саобраћајној несрећи на магистралном путу Радовиш-Штип, у близини рудника Бучим у Македонији. Како наводи, полиција у Струмици је потврдила да се несрећа догодила када је… »

Холандски сенат изгласао дјелимичну 'забрану бурке'

Слободна Европа 26.06.2018
Горњи дом холандског парламента у уторак је изгласао закон о забрани ношења бурке-вела за лице у јавним установама као што су школе, владине канцеларије и болнице, јавља Реутерс. Доњи дом парламента Холандије изгласо је тај… »

Македонија ипак неће лако до ЕУ: После Грчке, проблем би могла да јој прави Француска

Телеграф 26.06.2018
"Стандард" подсећа и на то да је Македонија од 2005. године кандидат за чланство, али да је на путу ка ЕУ до сада блокирала Грчка. На предстојећем самиту ЕУ у Бриселу би, између осталог, требало да буде одлуцено и то да ли… »

Руски амбасадор отказао посету Сребреници

Правда 26.06.2018
Руски амбасадор у БиХ Петар Иванцов отказао је за сутра најављену посету општини Сребреница, рекао је начелник те општине Младен Грујичић. Амбасадор је имао план да разговара са Грујичићем, његовим замеником Нермином… »

Додик поручио британским обавештајцима: Нећете успети

Правда 26.06.2018
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да британски обавештајци не долазе у БиХ ради фер и поштених избора, него с намером да ојачају централизацију БиХ и да креирају изборе који би омогућили структуру за… »

Рама сакупља новац за двојицу шиптарских гастарбајтера у Швајцарској: Мала награда за радост који су нам Џака и Шаћири…

Правда 26.06.2018
Премијер Албаније Еди Рама отворио је рачун у једној банци у Албанији и позвао заинтересоване да донирају новац како би се платила казна за швајцарске репрезентативце Џердана Шаћирија и Гранита Џаку. У акцији названој "Не… »

Пуни хангари оружја за паравојску у Босни: Зашто Запад жмури на Бакирово наоружавање?!

Правда 26.06.2018
Ни два дана пошто је објављено оно што је годинама јавна тајна - да се по хангарима широм БиХ гомила оружје - представници међународне заједнице се не оглашавају. То окретање главе у Бањалуци се тумачи као прећутна… »