Politika arhiva vesti 12.03.2016

Stojanović: Priština se ne pita za naše izbore

Dnevnik 12.03.2016
Potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović potvrdio je „Dnevniku” da će predstojeći izbori za Narodnu skupštinu Republike Srbije ove godine na KiM biti. održani kao i 2012. i 2014. To praktično znači da će biti organizovani u svim… »

(Video) Sanda Rašković Ivić: U Srebrenici je počinjen genocidni zločin!

Kurir 12.03.2016
Ja neću tvrditi da je Srebrenica bila, poput Oluje, humanitarna akcija. Srebrenica je bila zločin zbog kog ne treba da budemo ponosni… Ona je bila genocidni zločin, rekla je Rašković Ivić 2014. godine. BEOGRAD - Prva na listi “patriotskog… »

Samoopredeljenje: Nastavićemo da prevrćemo srpske kamione

Studio B 12.03.2016
Predstavnici opozicione partije Samoopredeljenje saopštili su danas da će se presretanje srpskih kamiona nastaviti i da za to imaju svoje političke razloge, prenose prištinski mediji. Kao što su i najavili pre 10 dana, kada su prevrnuli prvi kamion… »

SAZNAJEMO: Ivanović još nije dobio presudu!?

Dnevnik 12.03.2016
Kako „Dnevnik” nezvanično saznaje, pri Vladi Srbije formira se pravni tim sastavljen od predstavnika nekoliko najuglednijih ovdašnjih advokatskih kancelarija. koji će pratiti dalji tok „slučaja Oliver Ivanović” i pripremiti žalbu na presudu… »

OVO SU ZORANOVE LIČNE SLIKE! Svet se divim umetničkim delima koje je uslikao Đinđić (FOTO)

Telegraf 12.03.2016
Pogledajte fenomenalne lične fotografije ubijenog premijera Srbije koje će vas ostaviti bez daha. Srbija je pre 13 godina ostala bez vizionara, kada je ispred zgrade Vlade Srbije ubijen Zoran Đinđić. Povodom obeležavanja godišnjice ubistva… »

ŠTA JE, SRBENDARE? Kako izgleda biti Srbin u Hrvatskoj 2016. godine

Blic 12.03.2016
Zagrebački "Jutarnji list" objavio je zanimljiv tekst kojim kroz priču o jednom Marinu objašnjava kako izgleda biti Srbin u Hrvatskoj 2016. godine. Tekst prenosimo u celosti. "Najtežih sedam minuta u danu Marinu počinje u 7.40 ujutro, kada se na… »

Priština: Gađana kancelarija Atifete Jahjage

Novi magazin 12.03.2016
Kako navode iz policije, napad je izvršen oko 4 ujutru, a nepoznati napadači su prvo, gađavši kamenicama, polomili staklo na prozoru zgrade, te pokušali da ubace "Molotovljev koktel". Međutim, kako u tome nisu uspeli, boca sa "Molotovljevim… »

"Nezadovoljni građani": Zapalili smo Skupštinu KiM

B92 12.03.2016
Priština -- Grupa koja sebe naziva "nezadovoljni građani" preuzela je odgovornost za napad molotovljevim koktelom na kabinet predsednice Kosova Atifete Jahjage. Na zvaničnu mejl adresu prištinske televizije Klan Kosova je stiglo pismo sa potpisom ove… »

INTERJVU Momir Stojanović: Podržavam Vučića, a ne gradsku vlast

Večernje novosti 12.03.2016
Bivši poslanik SNS Momir Stojanović o odluci da nastupi sa grupom građana u Nišu. Predsednik stranke mi je poželeo sreću. MOJA odluka da nastupim na lokalnim izborima u Nišu sa Grupom građana nije uperena ni protiv SNS, ni protiv premijera… »

Predizborno umivanje balkanskog kasapina

e-Novine 12.03.2016
Petnaest godina kasnije. Desetu godišnjicu od smrti bivšeg srbijanskog diktatora Slobodana Miloševića, pojedini konzervativni i nacionalistički orijentisani beogradski štampani mediji iskoristili su za nove pokušaje reinterpretacije i prekrajanja… »