Društvo arhiva vesti 13.04.2016

Generalštab u oblaku prašine

Alo 13.04.2016
Ozbiljniji radovi na rušenju zgrade Generalštaba su počeli, bar sudeći po ovom oblaku prašine. Prolaznici i vozači koji su se danas pre podne zatekli u Nemanjinoj ulici u Beogradu, našli su se u oblaku prašine. Naime, počelo je ozbiljnije… »

SMS Poruka od 180 dinara

Vesti online 13.04.2016
Momčilo Perunović iz Beograda je samo jedan od mnogih korisnika mobilnih telefona koji nam se žalio da mu je naplaćeno preko 6.000 dinara za korišćenje premijum SMS servisa kompanije Dimoco putem broja 1991, a da nije ni bio svestan da je korisnik… »

Vulin otvorio Prihvatilište i dnevni boravak za stare

RTS 13.04.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin u Bačkoj Palanci otvorio je Prihvatilište i dnevni boravak za stare i penzionere, u okviru Gerontološkog centra. Aleksandar Vulin je tom prilikom rekao da je Ministarstvo u… »

Predsednik Žagubice: Jao, Kesiću, Kesiću (video)

Mondo 13.04.2016
Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović na predizbornom skupu u Jošanici odgovorio voditelju emisiji "24 minuta" Zoranu Kesiću. Foto: YouTube/screenshot Posle predizbornog skupa SNS u mestu Sige, predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović… »

Nove mašine za prijepoljske malinare

RTV Novi Pazar 13.04.2016
Turska razvojna agencija TIKA donirala je 23 poljoprivredne mašine prijepoljskim malinarima. Vrednost ove donacije iznosi oko 4 miliona dinara. Lokalna samouprava je prošle godine konkurisala kod TIKE sa projektom za nabavku poljoprivrednih mašina… »

Neverovatna priča o jeleninoj svekrvi: Komšije tvrde da je pomogla jednom detetu da prohoda

Srbija danas 13.04.2016
Meštanka Crvenke, Jelica Jon, poznaje Marjanoviće i Zoranovu majku koja se bavi bioenergijom. Ubistvo Jelene Marjanović iz dana u dan dobija novu dimenziju. Policija svakodnevno istražuje teren na kome je ubijena, ne bi li došli do novih dokaza koji… »

Bacite se na vežbanje

Danas 13.04.2016
Studenti Tehnološkog instituta u Karlsrueu u Nemačkoj su isti kao i svi ostali studenti: ispiti kod njih izazivaju stres. Tako su istraživači sa ovog univerziteta, koji su tražili načine da ispitaju kako vežbanje utiče na reakciju organizma na… »

Ovo su najsrećniji medicinari u Srbiji: Njih 24 dobilo posao koji su godinama sanjali! (foto)

Telegraf 13.04.2016
- Od ukupnog broja primljenih danas, polovina je radila na zameni ili na određeno vreme, a ostali nisu nikada bili angažovani u Kliničkom centru. Primani su oni sa najvišim prosekom, na primer specijalista radiolog je diplomirao sa srednjom ocenom… »

Zašto mališani grickaju nokte?

Večernje novosti 13.04.2016
Razlog može da bude nesigurnost ili nesnalaženje među vršnjacima, kada se dete povlači u sebe. KADA napune pet ili šest godina, mnoga deca počinju da grickaju nokte ili tu naviku stvore u adolescenciji, pa roditelji posumnjaju da njihovo dete ima… »

Otpušten u ponoć

Danas 13.04.2016
Ličnost danas: Siniša Mihajlović. Siniša Mihajlović definitivno nije prvi trener koji je otkaz dobio u telefonskom razgovoru. On je, ipak, jedan od retkih kome se to desilo u kasnim večernjim satima, nakon što je gazda završio pregovore sa… »