Društvo arhiva vesti 13.04.2016

Šok: Stric Dalile iz Parova ISIS ratnik

Mondo 13.04.2016
Nedžad Mujić, stric učesnice Parova Dalile Moreno, označen je kao ratnik "Islamske države". Dalilin otac Huso: "Ja sam takozvani vehabija". Nedžad se 2013. godine vratio sa ratišta u Siriji i Iraku, piše "Kurir". Učesnica Parova Dalila Mujić… »

Deset tačaka za revitalizaciju sporta u Novom Sadu

Radio 021 13.04.2016
Proslavljeni srpski rvač Aleksandar Jovančević predstavio je večeras paket mera za revitalizaciju sporta u Novom Sadu. On smatra da se sport u Novom Sadu može rehabilitovati i podići na znatno viši nivo i da mora biti dostupan svima jer je deo… »

Konkurs za najbolju fotografiju Beočina

RTV 13.04.2016
BEOČIN - Kulturni centar opštine Beočin ima otvoren konkurs za najbolju fotografiju Beočina. Tema je "Moj grad, nekako s proleća...", a rok za prijavu radova 20. april. Pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani. Svaki autor ili autorka… »

(Video) Malo vas zna šta će se desiti ako 60 sekundi pritiskate ovu tačku na ruci

Kurir 13.04.2016
Refleksologija je deo alternativne medicine, koji pruža opipljive i pozitivne efekte po zdravlje. Zastupnici ovog pravca veruju da su ruke i noge podeljena na određena područja, koja su povezana sa različitim organima u telu, kao i da masiranje tih… »

Žena joj je uvredila sina znajući da je bolestan, evo šta je mama odgovorila na to! (foto)

Srbija danas 13.04.2016
Komentar koji je ta žena uputila nije bio ni malo prijatan. Dalas Fouler je majka preslatkog dečačića Džejmusa. On ima Hiršsprungovu bolest, zbog koje mora da nosi dve kese na stomaku. Kada je jednom prilikom išla sa njim do prodavnice, dok je… »

Srce bolje kuca uz zdrave životne navike

RTS 13.04.2016
Kada su temperature promenljive, kao ovih dana, stručnjaci upozoravaju da je i to jedan od faktora rizika za srčani udar. Ali, nije samo vreme krivac što se u Srbiji najviše umire od infarkta srca. Zbog lošeg načina života, stresa, ali pre svega… »

Osmaci na testu! Evo kada se održava probni završni ispit

Srbija danas 13.04.2016
Probni završni ispit za učenike osmog razreda u osnovnim školama u Srbiji biće organizovan u petak i subotu, 15. i 16. aprila. Za učenike osmog razreda, sutra u 12.00 časova biće organizovan probni završni ispit iz matematike, a u subotu 16… »

Inkluzivno obrazovanje - na pola puta

RTV 13.04.2016
NOVI SAD - Inkluzivno obrazovanje u Srbiji sprovodi se od 2009. godine i do sada je dalo dobre rezultate, a Dnevnik TV Novi Sad je istraživao zašto se roditelji izvesnog broja dece sa smetnjama u razvoju, naposletku, odlučuju za to da njihovi mališani… »

Marku Đuriću zabranjen ulazak na Kosovo!

Alo 13.04.2016
Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Djuriću prištinske vlasti zabranile su ulazak na Kosovo i Metohiju, rečeno je večeras na konvenciji Srpske napredne stranke u Gračanici. Djurić koji je i član GO SNS nije se pojavio na konvenciji… »

Srbi mogu da glasaju, ali kao 2014.

Alo 13.04.2016
Vlada Kosova donela je odluku da Srbija neće moći da otvara glasačka mesta na Kosovu, već da će kosovskim Srbima biti omogućeno da glasaju putem centara za prikupljanje glasova OEBS, kao 2014. godine, izjavio je danas savetnik premijera i zamenik… »