Društvo arhiva vesti 13.04.2016

Interaktivno: Porast dijabetesa u regiji

Al Jazeera 13.04.2016
U interaktivnoj mapi pogledajte podatke o dijabetesu u regiji, broju oboljelih, umrlih kao i o faktorima rizika. Priredio: Dženan Smajić Broj ljudi koji žive sa dijabetesom danas je gotovo četiri puta veći o odnosu na 1980. godinu. Prema podacima… »

Zašto borci opozicije zanemaruju vojnu strategiju protiv ISIL-a?

Al Jazeera 13.04.2016
U dijelu pograničnog područja s Turskom nema pomaka, jednom opozicija napreduje, drugi put ISIL vrati izgubljeno. Piše: Muhamad Kanas Već četiri mjeseca traju sukobi u Siriji na pograničnom pojasu sa Turskom od grada Azaz do gradića Al Rai u… »

Češkim medijima smeta hidžab mlade šampionke

Al Jazeera 13.04.2016
Zlatne medalje u taekwondou Batul Jahaf (15) i njene mlađe kolegice Sarah al-Khatib neprimijećene su u Češkoj. Piše: Osama Abbas Podizanje češke zastave na međunarodnim takmičenjima i osvajanje zlatnih medalja ne znači nužno da će se to… »

Šta skriva nova ruska vanjska politika?

Al Jazeera 13.04.2016
Ruske vlasti ističu važnost nacionalne sigurnosti, dok aktivisti kažu da se nova doktrina odražava u zasipanju sirijskih gradova bombama. Piše: Iftikhar Mani Rusko ministarstvo vanjskih poslova posvetilo se formuliranju nove strategije za vanjsku… »

Mladi prvak iz Bihaća: Džudista koji ne može prebrojati medalje

Al Jazeera 13.04.2016
Harun Sadiković rođen je 1996, a već je dvadeset puta bio prvak BiH, sedam puta Balkana, srebreni u svijetu... Piše: Fahrudin Vojić Dvadeset puta prvak Bosne i Hercegovine u džudu, sedam puta prvak Balkana, drugi na Studentskom prvenstvu Evrope… »

Jelena u novom ruhu: Teniserka više ne izgleda kao pre

24 Sata 13.04.2016
Jelena Janković pokazala je na društvenim mrežama da je promenila frizuru. Naša uspešna teniserka nekada je imala dugu crnu kosu, koju je nedavno skratila na paž, a sada je ošišala šiške i izvukla svetlije pramenove. … »

Ulicom maršala Tita odlaze u Evropu

Politika 13.04.2016
U potrazi za poslom, u proteklih šest meseci iz Padine za Slovačku je otišlo dvadesetak porodica. Padina kod Kovačice - „Ovde više nema revolucionara. Da ih ima, Bojan Pajtić bi iz Padine mogao da izađe samo preko Seleuša. A tuda nema puta!”… »

Izjava dana: Andrija Milošević otkrio novu poljoprivrednu granu

BizLife 13.04.2016
Foto: YouTube screenshot Andrija Milošević, glumac, za hrvatski RTL o predstavi ‘Zlatni lančić od bižuterije’ koja govori o životu sponzoruše „Što se tiče sponzoruša, to je jedna poljoprivredna grana. Međutim, ne vidim kako doprinose. Kad… »

Izjava dana plus: Gospodine Orban, to se kaže „pre 2012. niko pet para ne bi dao…“

BizLife 13.04.2016
Foto: Beta/AP Premijer Mađarske Viktor Orban posle obilaska novog pogona mađarske kompanije „Masterplast“ u Subotici sa premijerom Aleksandrom Vučićem „Srbiji pre nekoliko godina niko ni paru ne bi dao, jer je država bila ‘oborena na… »

PVA sistem: Sistemsko rešenje za transparentnu, savremenu i efikasnu listu lekova

Blic 13.04.2016
U hotelu Metropol održana je konferencija pod nazivom „Koliko smo blizu savremenom lečenju u Srbiji“ u organizaciji magazina Diplomacy & Commerce u sindikaciji sa londonskim Ekonomist-om, na temu unapređenja dostupnosti savremenih terapija za… »