Društvo arhiva vesti 13.04.2016

Ni sa zapušenim nosom nema za koga da se glasa

Nedeljnik 13.04.2016
Indro Montaneli je imao je običaj da kaže da pred svake izbore u Italiji zapuši nos i glasa za Hrišćansku demokratiju. Jedini način da se spreči dolazak na vlast Italijanske komunističke partije, pod kontrolom Moskve, bio je glas za… »

Hrvatska da ne koči Srbiju na putu u EU!

Alo 13.04.2016
Bilateralna pitanja i sporove ne treba povezivati s pitanjem članstva neke države u Evropskoj uniji, izjavio je danas premijer Mađarske Viktor Orban komentarišući slučaj hrvatske blokade poglavlja 23. "Naš je stav da ako postoji neka rasprava… »

Rat za svaki glas

Vesti online 13.04.2016
Svađe, tuče, napadi na stranačka sedišta, zakulisni pritisci, ucene, pretnje otkazom, pa i smrću, sa približavanjem izbornog dana D 24. aprila postali su srpska svakodnevica. Uzavrele strasti širom Srbije kulminiraju u partijskoj borbi za glasove… »

Vojvođanske priče: Stideli se stuba srama

Večernje novosti 13.04.2016
Kako su žitelji sami 1817. godine izmolili kod gradskih otaca da uklone sumornu napravu. Pisali Magistratu da se skalamerija ukloni iz Glavne ulice. SAN svake varoši je da jednom poraste i postane veliki grad. Tako je u svojoj dugoj i bogatoj istoriji… »

Inicijativa "Da se zna!" protiv nasilja nad LGBT osobama

Alo 13.04.2016
LGBT organizacije u Srbiji pokrenule su inicijativu "Da se zna!" čiji je cilj da se sistemski i metodološki pristupi rešavanju problema diskriminacije i nasilja prema osobama drugačije seksualne orijentacije, objavio je danas magazin "Liceulice". U… »

Prestolonaslednik Aleksandar pomaže u dovođenju stranih investicija u Srbiju

Kurir 13.04.2016
Prestolonaslednik Aleksandar otvorio je internet stranicu u okviru svog zvaničnog veb sajta (www.dvor.rs) putem koje poziva strane investitore da ulažu u Srbiju. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo uputio je pisma predsednicima lokalnih samouprava i… »

Odmor za penzionere

RTV Novi Pazar 13.04.2016
Sanzačka demokratska partija organizuje besplatan odmor za sve penzionere Novog Pazara, Sjenice i Tutina u Vrnjačkoj banji. Prijavljivanje se vrši u u prostorijama stranke na Paricama i traje do 22. aprila, do samog polaska. Članica izbornog štaba… »

Čudovište: Ova ''Godzila'' juriša podvodnim svetom! (video)

Srbija danas 13.04.2016
Iguana dugačka gotovo dva metra snimljena je tokom podvodnog lova u Pacifiku. Nazvan je “Godzila” zbog neverovatne veličine i brzine kretanja, ovaj gušter dug 2 metara u vodi maše repom poput drevnih nemani, povremeno izranjajući na površinu… »

Bolnica u kojoj kućni ljubimici pomažu lekarima

N1 Info 13.04.2016
Bolnica Juravinski u kanadskom Ontariju dopušta kućnim ljubimcima da posećuju svoje teško bolesne vlasnike. Poseban program pod nazivom “Zaharijev lavež za ozdravljenje” pokrenula je Dona Dženkins, nakon što je njezin dvadesetpetogodišnji… »

Dobro pripazite: Ovo su loše navike koje izazvaju šećernu bolest!

Srbija danas 13.04.2016
Broj obolelih od dijabetesa decenijama neprekidno raste. Protokom decenija, broj obolelih od dijabetesa, tj. šećerne bolesti raste u svetu - od 108 miliona 1980. stigli smo do 422 miliona zabeleženih 2014. Dijabetes je glavni uzročnik slepila, bolesti… »