Društvo arhiva vesti 13.04.2016

Počinje Sajam zapošljavanja u Tutinu

RTV Novi Pazar 13.04.2016
Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje Novi Pazar sutra organizuje Sajam zapošljavanja u Tutinu. Očekuje se velii broj nezaposlenih, uglavnom mladih, kojima je ovo prilika da u direktnom kontaktu sa poslodavcima dođu do zaposlenja. Prema… »

Stipendije za najbolje

RTV Novi Pazar 13.04.2016
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović podelili su ugovore o stipendiranju stipendistima Fonda za mlade talente, sa univerziteta u Novom Pazaru. Nagrađeno je devet najboljih studenata sa četvrte godine… »

Lekari GrO SDP u „Čistoći“

RTV Novi Pazar 13.04.2016
Medicinska služba Zdravstvenog resora Gradskog odbora SDP-a danas je u JKP“ Čistoća“ organizovala humanitarnu akciju u kojoj je pregledan veliki broj zaposlenih. Ovo je , inače, pedeseta akcija medicinara SDP-a, a takva praksa biće nastavljena… »

SDP organizuje tribinu “Evropa znanja“

RTV Novi Pazar 13.04.2016
Profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, dr Senadin Lavić, biće gost-predavač naučne tribine koju u subotu organizuje Sandžačka demokrataska partija u novopazarskoj Koncertnoj dvorani. Profesor Lavić će govoriti o izazovima evropskih… »

Kratki frojdov test prioriteta: Da li vam je u životu važniji seks ili porodica?

Srbija danas 13.04.2016
Neke sasvim obične svakodnevne aktivnosti mogu pokazati šta vam je, zapravo, najbitnije i šta vas pokreće u životu. Rešite ovaj jednostavan test i saznajte kakva je vaša lista prioriteta. Kod kuće ste i u isto vreme dogodi se pet različitih… »

Miloš na telu ima mladež veličine palačinke: Kako ne bi dobio tumor kože mora da uradi ovo! (foto)

Srbija danas 13.04.2016
Pomoć za Miloševo lečenje izostaje mesecima. Dečaku hitno potrebna banja. Miloš Stojanović iz Prokuplja se već deset godina bori sa teškom bolešću, ali i sa nemaštinom, jer njegovi roditelji nemaju novca kako bi mu obezbedili normalan život… »

Put ka jedinstvenoj listi poreskih rajeva u EU

EurActiv 13.04.2016
Panama bi mogla skupo da plati skandal koji je izazvalo curenje dokumenata iz firme Mosak Fonseka (Mossack Fonseca) o utajama poreza - Francuska je odlučila da je od 2017. vrati na listu poreskih rajeva, a u EU su pokrenuti razgovori o uspostavljanju… »

Jake veze države i crkve u Poljskoj

EurActiv 13.04.2016
U Poljskoj će se polovinom aprila obeležiti 1.050 godina od prihvatanja hrišćanstva, a svečanosti koje će se tim povodom organizovati svedoče o novom savezu države i Katoličke crkve kojoj konzervativci Jaroslava Kačinjskog delimično duguju… »

KRIK: Premijer i njegova porodica vlasnici 786 kvadrata

OK radio 13.04.2016
Premijer Aleksandar Vučić vlasnik je jedne, a članovi njegove porodice šest nekretnina u srpskoj prestonici koje vrede više od milion i sto hiljada evra. Donedavno porodica je imala još jedan stan koji je prodala. Dva stana su otkupljena od države… »

Dijeta 1.400 kalorija

Večernje novosti 13.04.2016
Zdrav način ishrane pokreće "lenja creva", a bazira se na voću, povrću i probiotskim namirnicama. ZBOG nepravilne ishrane, nedovoljno fizičke aktivnosti ili neravnoteže bakterijske flore, sistem za varenje se povremeno ulenji izazivajući brojne… »